неділю, 16 листопада 2014 р.

Вчимося перемагати долю

Хто з нас не мріяв хоч раз у житті потрапити у суворі й романтичні часи славного українського козацтва і відчути себе козаком чи навіть гетьманом? Напевно, і наш гість, письменник Олександр Зубченко, який разом з редактором Видавництва Старого Лева Катериною Міхаліциною завітав до нашої бібліотеки, 
теж не раз у своїй уяві опинявся у тій далекій героїчній епосі козаччини. Тому і вийшла з-під його пера чудова книга із життєствердною назвою "Перемагаючи долю". 
 Події в історичному романі розгортаються на тлі татарських набігів, які почастішали у 17-му столітті. Роман виховує в юному читачеві любов до Батьківщини, сміливість та мужність, потребу справжніх синів захищати рідну Матір Україну. А нині це актуально, як ніколи... 
Автор зізнався, що це його перша книга, яка матиме продовження. Разом з наступними частинами - "Козацьке щастя" і "Повій, вітре" - вона становитиме трилогію про славне українське козацтво.
Наші читачі - учні 7-Б класу ССЗШ №8 - 
 уважно слухали уривки з роману у виконанні автора, запитували його про творчі плани та секрети письменницького ремесла, а також відповідали на запитання вікторини "Чи знаєш ти історію українського козацтва?" і вигравали призи від бібліотеки.


І, звісно, яка зустріч з письменником обходиться без фото на згадку і традиційних автографів?


Немає коментарів:

Дописати коментар