пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Анатомія брехні або зустріч з поліграфологом

За статистикою людина здатна розпізнати брехню в 44% випадках зі 100, якщо вона не має спеціальної підготовки. Сьогодні ми спробували тренуватись в розпізнанні цього людського ґанджу (а хто з нас, скажіть, хоч раз у житті не грішив неправдою?), адже отримали нові, надзвичайно цікаві і практичні знання.
"Анатомія брехні", або професія  поліграфолог" - так називалась перша зустріч із старшокласниками, з якої розпочався цикл "СуперПрофі", спрямований на підготовку учнів до свідомого вибору майбутнього фаху.
 Напочатку наш гість, поліграфолог Віталій, розказав про свою, доволі рідкісну, професію. Для більшості ця інформація виявилась абсолютно новою, і присутні із захопленням слухали розповідь Віталія про користь детекції брехні в сучасному суспільстві, історію розвитку науки і приладу для визначення брехні - поліграфа.
Далі була практична частина, де обговрювались питання розпізнавання і протистояння брехні і розглядались справжнісінькі поліграми, на яких було видно такі показники, як тиск, шкіряну активність, дихання.
Потім Віталій провів невеличкий експеримент, який продемонстрував, чим відрізняються правдиві слова від вигаданої історії, а також, як саме реагує наш мозок і наше тіло на правду і брехню.
Учні також отримали анкети, які допоможуть нам визначити, людина якої професії має бути нашим наступним гостем і яким має бути формат майбутніх зустрічей.
І наостанок порада від Профі:"Починати треба з себе. Для того, щоб краще розуміти інших, треба відкритись, уважно слухати і бути правдивим, бо це легше, приємніше і корисніше".
До наступних зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар