понеділок, 17 листопада 2014 р.

Тепла зустріч у бібліотеці

Такого насиченого й багатого на події дня у нас давно не було! 

Неділя видалася щедрою на нові знайомства, спілкування і подарунки. До нас завітали дітки, якими опікується ГО "Кримська хвиля", зі своїми батьками. Із захопленням вони оглядали стелажі книг, іграшки, а особливо припав до душі новий тренажер, до якого вмить утворилася черга із бажаючих розім'ятися. Потім було знайомство і читання під "Чарівною лампою". 
Діти - вимушені переселенці з Криму - багато дізналися про місто Лева, яке гостинно відкрило для них свої обійми. Море емоцій викликав перегляд мультфільму "Чарівний горох" про славного Котигорошка. 

Наприкінці усі записалися до нашої бібліотеки і взяли книги, аби у вільні хвилини цікаво й змістовно проводити час.
Потім бібліотекар Людмила Бєлова поїхала у Винники, аби привезти до нас ще одну групу дітей - цього разу із дитячого будинку, у якому зібралися дітки переселенців зі Східних областей України. 
 Для них відвідини бібліотеки стали справжньою мандрівкою у казку, адже стільки книг та іграшок вони іще не бачили. 


Особливо припали до душі нові іграшки, які були спеціально закуплені для проекту "Ковчег-2", та настільна гра "Мандрівка Львовом". 
 Після екскурсії по бібліотеці, наші винниківські гості разом із психологом Наталею малювали неіснуючих істот, давали їм назви і розповідали, звідки взялися їхні "чупакабри". 

Мультфільм "Чарівний горох" винниківським дітям сподобався не менше, ніж кримчанам.
 Справжнім сюрпризом для них стала гостина - бібліотекарі пригощали діток печивом та соком. 
Кожен знайшов собі книгу до душі, аби читати уже вдома, а їхні вихователі залюбки записалися до нашої бібліотеки. 
Теплий прийом, змістовно проведений час, нові знайомства і нові враження від перебування у нашій бібліотеці стануть запорукою того, що і кримські діти, і діти зі Східних регіонів України будуть частими нашими гостями і постійними читачами.

1 коментар:

  1. Молодці, колеги! Умієте створити справжнє свято для діток. Бажаємо натхнення та успіхів у подальшій подвижницькій та громадській діяльності. З повагою - колектив Бібліотеки №15 Голосіївської ЦБС м. Києва.

    ВідповістиВидалити