вівторок, 9 квітня 2013 р.

Нове життя «Солодкого печива» Дарії Цвек

«Видавництво Старого Лева» зробило вишуканий подарунок гурманам і усім любителям поласувати солоденьким. Побачила світ прекрасна книга Дарії Цвек «Солодке печиво», яка вперше була надрукована на початку 1960-х років з легкої руки подруги пані Дарії- письменниці Ірини Вільде і уже пережила девять перевидань.
«Солодке печиво» - книга перевірена часом, - говорить письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Маряна Савка. – Зараз вона має сучасне обличчя, але при цьому зберігає специфіку і традиції галицької кухні, зокрема кондитерські. Гортаючи цю книгу, відчуваєш звязок минулого з теперішнім. Готуючи ілюстрації, ми використовували посуд, серветки, домашні речі Дарії Цвек, щоб максимально наблизити читача до тієї епохи, коли знана господиня створювала свої рецепти».
Партнер «Видавництва Старого Лева» холдинг емоцій «!Фест» долучився до нового видання. Як розповів його керівник Андрій Худо, у багатьох закладах холдингу використовуються рецепти Дарії Цвек.
Далі пані Маряна зізналася, що Дарія Цвек – одна з найважливіших і найвизначальніших людей у її житті. «Бажання видати її книгу «Малятам і батькам» підштовхнуло мене до ідеї книговидання, - каже Маряна Савка. – Ця книга стала первістком «Видавництва Старого Лева».
І от – знову книга Дарії Цвек. Робота над новим виданням «Солодкого печива» тривала майже рік.
 Маряна Савка і її команда вірять, що ця книга матиме таку ж щасливу долю, як й інші книги знаної господині: «До святкового столу», «У будні та свята», «Для гостей і сімї», «Нашим найменшим», «На добрий вечір», «Малятам і батькам»…
Усі ці книги Дарії Цвек ви можете взяти у нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар