вівторок, 30 квітня 2013 р.

Ніч у бібліотеці? Це казково, чарівно, весело і пізнавально!

Ніч з 26 на 27 квітня для 37-ми учнів 5-6 класів шкіл з польською мовою навчання (приїхали діти з Мостиськ і Стрільчиць, а також учні львівських шкіл № 10 і 24) була незабутньою, адже вони провели її у... нашій бібліотеці. 
Публічна бібліотека міста Вроцлав, Львівська обласна бібліотека для дітей разом з Генеральним Консульством республіки Польща у Львові організували уже другу міжнародну акцію "Чарівна ніч в бібліотеці!".
Діти брали участь у творчих майстернях – майстер-класах -  з танцювальної, художньої і літературної майстерності, які для них провели: польська письменниця Ізабелла Клебанська, 
автор і художник Богдан Бутенко, 
майстер детективу Марек Краєвський, 
а також бібліотекарі Львова і Вроцлава.
Цікаво, що письменниця Ізабелла Клебанська вчила дітей… танцювати, 
а майстер ретро-детективів Марек Краєвський, як філолог-класик, розбирав із ними латинські написи на площі Ринок.
А от коли уже завершилися майстер-класи і усі зібралися у читальному залі, аби переглянути фільм, раптом зникло світло. Почалася весела паніка. Але слід віддати належне волонтерам, які зуміли опанувати ситуацію і переконати дітей лягати спати раніше запланованого часу. Виявляється, сталася якась аварія на підстанції і на півгодини світло зникло в усьому центрі. Коли уже всі були готові до відпочинку, світло зявилося. Фільм подивилися, після чого втомлені, але неймовірно щасливі й збагачені новими враженнями, емоціями, знаннями й знайомствами, діти лягли спати.
Як ми і обіцяли - було весело, темно і лячно!

Немає коментарів:

Дописати коментар