вівторок, 30 квітня 2013 р.

День, коли вітають не людей, а будівлі

У Міжнародний день визначних пам'яток та історичних місць, який відзначається щорічно з 1984 року за пропозицією створеної при ЮНЕСКО Асамблеї Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць, вітають не людей, а... будівлі. Цей день називають іще Днем Всесвітньої спадщини.
У Львові вперше відзначили це свято у квітні 2011 року.
Ми з нашими читачами теж долучилися до цього свята. Учні 7-А класу СШ №8 вітали будівлю своєї школи на вулиці Підвальній, 
левів біля Порохової вежі,
музей Арсенал, 
квітковий годинник, 
а також будинок нашої бібліотеки.
У читальному залі після цієї пізнавальної мандрівки на нас чекала зустріч з відомим краєзнавцем Іриною Котлобулатовою 
та віртуальна подорож за її книгою "Дати і події в історії Львова". 
Написана у жанрі літопису, книга дає змогу осягнути історію Львова як цілісну картину. В ній багато ілюстрацій, карт, старих фото, листівок, які передають дух часу, показують, як змінилося наше місто, а на світлинах можна побачити будівлі, яких уже не існує.
Під час зустрічі пані Ірині задавали запитання про історію Ратуші, про те, які дати в історії нашого міста вважати визначними, а особливо цікавила присутніх історія львівського кеба, згодом - трамвая...
Звісно, у кого є ще більше запитань з історії нашого міста, відповіді на них можуть знайти самі у книзі Ірини Котлобулатової  "Дати і події в історії Львова". 

Немає коментарів:

Дописати коментар