понеділок, 22 квітня 2013 р.

Місто над Сяном

 









Такими світлинами закінчувався пост "No comments" на нашому блозі про поїздку до Перемишля.
Друга спроба побачити давнє княже місто над Сяном - Перемишль була більш вдалою! І ось, 17 квітня, весняного, сонячного дня, восьмеро працівників бібліотеки прибули до Польщі. Заступник директора бібліотеки та завідувач відділом автоматизації були запрошені на конференцію "Оцифровка, електронні видання та традиційні фонди бібліотек Підкарпатського воєводства", яку проводила Перемишльська публічна бібліотека та Асоціація польських бібліотекарів.

   
   І поки ми уважно слухали доповідачів конференції (яка, до речі, була досить цікавою і корисною для нас), решта працівників бібліотеки відвідали могилу Михайла Вербицького в с. Млини та вшанували його пам'ять покладанням вінка.

Впорядкувавши територію довкола каплички та виконавши усім бібліотечним товариством гімн України, щасливі бібліотекарі повернулися до Перемишля, щоб помилуватися його красою. І почали оглядини з центру міста. Перемишльський Ринок примітний тим, що він є досить похилим.
На площі ми сфотографувалися з бравим вояком Швейком,
 символом міста Перемишля - статуєю ведмедя, 
якого зображено на гербі міста,
 
пошпацерували старими вуличками
та відвідали Катедральний греко-католицький собор святого Івана Хрестителя, де якраз правилася Служба Божа українською мовою.
Ось на такому духовному піднесенні закінчилось наше перебування в Перемишлі! Звичайно, що всього міста ми не встигли оглянули, і тому, сподіваємось, що неодмінно повернемося до нього ще не один раз.
 Звісно, якщо погода не підведе:))

Немає коментарів:

Дописати коментар