вівторок, 23 квітня 2013 р.

«Найкращий читач України – 2013» визначив найкращих

Конкурс – це завжди пізнавально, азартно, непередбачувано і неймовірно цікаво! А якщо це не просто конкурс, а обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2013», то слід очікувати чогось непересічного і захоплюючого.
Уже багато років поспіль у нашій бібліотеці відбуваються обласні тури цього надзвичайно цікавого читацького марафону. Цілий рік шестикласники і семикласники області з нетерпінням чекають березня-квітня, аби, визначивши між собою найкращих у районах, приїхати до Львова і продемонструвати свою ерудицію і знання літератури у відкритому і чесному інтелектуальному змаганні. Цей рік не став винятком.
На третій – обласний – тур конкурсу 23 квітня до нас приїхало 49 учасників майже з усіх районів Львівської області (24 шестикласників і 25 учнів 7-х класів).
З кожним новим завданням учасники, які не відповіли на запитання конкурсів, вибували з гри, аж поки не залишилося пятеро, потім – троє і, нарешті, один.


І хоч кожен з учасників - кращий читач свого району, міста чи села, але конкурс є конкурс і журі оголошує імена переможців обласного туру. 
У напруженій, але справедливій боротьбі переможцями стали: Наталя Савич – учениця 6-го класу із села Накваша Бродівського району

та Ірина Мартиняк – семикласниця з міста Золочів.

Нагородою для переможців стали солодкі призи від наших спонсорів - холдингової компанії «!Фест» і книги від «Видавництва Старого Лева», а також квитки на вистави львівських театрів.
Проте найголовнішим призом для наших переможців стало запрошення на участь у 7 Львівському міжнародному дитячому фестивалі, який відбудеться 17 – 19 травня цього року.
Родзинкою того дня став виступ автора та виконавця репових композицій Дмитра Дегтярьова, який своєю зворушливою піснею про маму викликав сльози не лише у членів журі – бібліотекарів і письменників, але й у багатьох із присутніх у залі.
…А тим часом, поки шестикласники виборювали звання найкращого читача, семикласники вирушили на захоплюючу екскурсію нашим старовинним містом, організовану туристичною агенцією «На канікули» - другом і партнером нашої бібліотеки.
Коли ж, дізнавшись багато нового й цікавого про Львів, семикласники повернулися до бібліотеки, аби вступити у боротьбу за титул найкращого читача України -2013, учні шостих класів вирушили на таку ж екскурсію, аби не лише відкрити для себе таємниці нашого неповторного міста, але й зняти стрес після напруженої інтелектуальної боротьби.
 Пригощав гостей наш давній друг і партнер - кафе «На розі».
Повні неповторних вражень, трохи втомлені, але щасливі, кращі читачі Львівщини поїхали додому, переконані, що читати - це прекрасно, корисно і круто!

Немає коментарів:

Дописати коментар