вівторок, 12 грудня 2017 р.

Бібліородзинки з Івано-Франківська та Калуша

Щоб роздобути смачненькі бібліородзинки, обмінятись досвідом і запропонувати співпрацю,  бібліотекарі Львівської бібліотеки для дітей вирушили  до Івано-Франківська.


Дружньою, цікавою і результативною була зустріч з колегами в Івано-Франківській обласній бібліотеці для дітей, яка розташована у старовинній будівлі в центрі міста. Зовні бібліотека нагадує казковий замок. Усередині це враження лише посилиться, адже 1984 року художник Ярослав Соколан розписав стелю вестибуля фресками за мотивами найкращих казок світу. Окрім персонажів, є зображення і самих казкарів. Що ж, зайдімо всередину!




Сьогодні обласна бібліотека для дітей – це науково-методичний, культурний, інформаційний і просвітницький центр для дітей та підлітків, до структури якої входить шість відділів і три сектори.


  




Конкурс дитячих малюнків на бібліотечну емблему:




Для дитячих забав пристосований і простір перед бібліотекою.



Світлина від Львівська обласна бібліотека для дітей.

А ось так чарівно бібліотека виглядає ввечері:


І вже незабаром ви почуєте про наші спільні проекти!


Далі ми вирушили до одного з найбільших міст Прикарпатття - Калуша, і були неабияк вражені. Бо Центральна бібліотека ім. Т. Г. Шевченка у місті Калуш - комфортний, привітний, й обладнаний технічно інформаційний центр для всієї родини.
Інтер’єр оформлено з використанням сучасного європейського дизайну, що дає можливість відвідувачам відчути комфорт, затишок та отримати вільний доступ до всіх ресурсів бібліотеки.




















На сьогодні центральна дитяча бібліотека міста Калуш є найбільшим інформаційно-дозвіллєвим центром міста. Тут невтомні бібліотекарі розробляють та проводять багато цікавих заходів, а також у бібліотеці є клуби  «Ляльковий портал», «МініЛеді», пізнавальна відеовітальня «Розумійко», ігровий куточок «Весела галявина», «Казкотерапія», «Бібліоняня», бібліотечний кінозал.













З Калуша  ми знову повернулися в Івано-Франківськ та вирушили до Iвано-Франкiвської обласної унiверсальної наукової бiблiотеки iменi I. Франка.
Як науково-методичний центр для бібліотечних закладів області ОУНБ ім. І. Франка здійснює різнопланову діяльність з підтримки та впровадження інновацій в роботу ЦБС Івано-Франківщини, видає чимало методичних видань, здійснює регіональні та локальні соціологічні дослідження. Також вона є постійним учасником науково-практичних конференцій, міжнародних конгресів та фестивалів, що проходять в регіоні.









Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, це – центр громадського життя та інноваційного розвитку. Тому вона така важлива для кожного мешканця міста чи села.  Ми будемо співпрацювати з колегами й надалі,  щоб в Україні ставало дедалі більше  бібліотек (та бібліотекарів), які руйнують стереотипи. 
Дякуємо франківцям за теплу зустріч і, звичайно ж, запрошуємо в гості й до нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар