середу, 23 серпня 2017 р.

Україні - 26, і їм також : ровесниці Незалежності про Батьківщину та бібліотеку


24 серпня, ми святкуватимемо  26-ту річницю незалежності України. Понад чверть століття тому сповнилося віковічне прагнення нашого народу мати власну державу. Однією з рушійних сил цих прагнень завжди була молодь зі своїм завзяттям, безкомпромісністю та енергією. Аж три ровесниці Незалежності України  працюють у нашій бібліотеці, і ми взяли коротеньке інтерв’ю у дівчат.


Христина Роса, відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів


- Христю, як воно - бути однолітком Незалежної України?

Народитись в знаменний рік для нашої держави і бути ровесницею незалежної країни – круто. 26 років - це не мало й не багато, проте я вже маю певні досягнення, і деякі мрії збулись. Можливо, й інші в майбутньому збудуться, бо ж є можливість прагнути до кращого. 



- Як ти гадаєш, вік 26-ти років для людини достатній для того, щоб самореалізуватись? А як щодо країни?

Я – Українка, і пишаюсь тим що народилась, живу, працюю тут. Я є частинкою української держави. Держави, яка рано чи пізно розквітне на європейському просторі однією з найкраще розвинених країн. Вірю, що в недалекому майбутньому про українців будуть знати в найвіддаленіших куточках світу. Бажаю нашій прекрасній державі мудрих, насправді мудрих керівників, котрі дійсно допомогли б Україні «самореалізуватися» і наздогнати все те, що було упущено і не зроблено.

- Чи є якась справа, яку ти вважаєш, зробила для України? А для бібліотеки?

Майбутнє нашої держави — це наше з вами майбутнє. Кожен з нас має бути духовно сильним і морально чистим, творити добро в країні, нехай воно буде навіть маленьким. Не можна відноситись байдуже до того, що відбувається навколо тебе і того, щоб відбувається в нашій державі. Щоб Україна процвітала, треба дбати про її зміцнення, любити і оберігати її природу (саме цьому ми навчаємо у нашому проекті "ЕКОбібліотека"). Одна маленька справа, подібно сніговій кулі, буде поширюватися далі і набиратиме все більших і більших масштабів. Люди - у нашому випадку це діти й батьки - не будуть байдужими, а будуть справжніми громадянами своєї країни.


Ірина Прокопів, відділ обслуговування учнів 5-11 класів та організаторів дитячого читання

- Як це - бути 26-літньою?

26- літньою?:) Це те саме, що і 25-літньою і 27-літньою, але ще не 30-літньою. А якщо серйозно, то це бути людиною, котра поступово досягає своїх цілей в житті - має роботу, яка їй подобається, чудову родину, вірних друзів. Але ще більша половина життя попереду, тому потрібно рухатися вперед, пізнавати щось нове та розвиватися.

- Іро, як ти гадаєш, вік 26 для людини достатній для того, щоб чогось досягти? А як щодо країни?

Я вважаю, що вік 
– це не головне. Насамперед потрібне бажання. Не важливо, чи тобі 20, 30, чи 40. Якщо в людини немає мети, цілі в житті, то вона нічого не досягне, проживши навіть все життя. Це саме стосується і країни. Якщо в ній живуть люди, які дбають про неї, роблять щось для її розвитку, бо, як відомо, зміни потрібно починати з себе, то, відповідно, вона буде процвітати.

- Що ти готова зробити для своєї держави? А для бібліотеки?

Не маючи можливості зробити якісь "глобальні" вчинки, я намагаюся робити все, щоб бути чесною і гідною людиною, громадянином своєї країни. Кожний наш маленький вчинок впливає на благополуччя нашої країни. Поступитися місцем в транспорті людині, котра цього потребує, робити добро, шанувати батьків, посадити деревце, допомагати ближнім… 
– усе це незначні вчинки, які приносять користь людям, а , відповідно, і країні. А працюючи у бібліотеці, ми допомагаємо батькам виховувати маленьких громадян для нашої держави. 

-Твоє побажання для України.

Ясного неба, багатих полів, чесних людей, процвітання, а головне - миру та злагоди!


Мар'яна Заблоцька, інформаційно-бібліографічний відділ

- Мар'яно, що для тебе означає твій вік?

Це прекрасний час, коли людина має прагнення та віру у власний успіх, може досягнути поставлені завдання та реалізувати свої сподівання. У цьому віці є чимало можливостей, просто треба вміти і хотіти їх використовувати.

- Як ти гадаєш, вік 26 для людини достатній для того, щоб чогось досягти, самореалізуватись? А для країни?

У віці 26 років можна досягти певної мети у житті, самореалізуватися у навчанні, роботі або в повсякденних справах, що може зробити особистість щасливою. Країна за такий період також може і повинна досягти значного розвитку у різних сферах.

- Що можна зробити важливого для України, коли працюєш у  бібліотеці? 

Працюючи в дитячій бібліотеці, необхідно насамперед любити дітей, вміти прикріпити любов до читання й навчання, робити усе заради того, щоб читач використовував  бібліотеку як простір для набуття знань, спілкування, духовного збагачення, а іноді - і як місце для приємного відпочинку.

- Чого побажаєш своїй ровесниці Україні?

Бажаю благополуччя, миру й добра. 



Вітаємо усіх з Днем Незалежності України! Нехай вона квітне, як і наші дівчата!

Немає коментарів:

Дописати коментар