вівторок, 29 серпня 2017 р.

"Кольорова радість" наших читачів, або 20 ідей для хенд-мейду

Читання надихає творити. Влітку у бібліотеці був справжній майданчик для хенд-мейду.  Варто нагадати, що в червні запрацювала "Майстерня Ч.З. (Чудеса Залюбки), яка стала "наступницею" оригамі-студії "Паперові дива". І цього літа ми займалися в Майстерні не лише по неділях, а щоденно. Малювали, ліпили, клеїли, витинали, вишивали... словом - творили чудеса залюбки! І продовжуємо їх творити. Хочемо проілюструвати сказане авторськими роботами наших читачів. Отож, переглядайте, насолоджуйтеся й надихайтеся. Радо ділимося нашими найцікавішими ідеями. 

Кольорові сови із записничками у лапах:



Червоні кетяги калини на зеленому листі. Цю красу ми зваляли із вовни!



Листівки, виготовлені власноруч - це сила! Сила краси, добра і тепла дитячих рук, що їх творили.




А ось намисто: красиве, барвисте, квіткове - якраз для літа!





Правда ж, гарні віночки ? Щоб їх виготовити, потрібні всього лиш смужка картону, квадратики кольорового паперу та... бажання творити!




У центрі міста навряд чи можна знайти польові квіти. Але можна їх виготовити! 




А ось котики: паперові, але дуже милі, хіба ні? Навчала робити їх наша читачка Настя, котра дуже любить тварин.


Вироби з фетру зараз дуже актуальні. Тому разом з дівчатками ділимося з вами ідеєю пошиття ось такого яскравого яблучка на гумку для волосся.





І як же без оригінальних книжкових закладок:




Зробити красиву, "живу" листівку у подарунок? Повірте, це зовсім просто. Ось які вони у нас оригінальні!



Натхненні соковитими фруктами - яблуками, ми з читачами задумали виготовити ще й яскраві блокнотики. Вони були, як і справжні еко-яблука – з хробачками!




Під час святкування Дня народження казки "Аліса в Країні Чудес" наші читачі побували в "Дивокраї Льюїса Керролла" та своїми руками виготовили королівські корони:




А як вам ідея: до наплічника або до торбинки причепити ось таку симпатичну лялечку-оберіг, зроблену власноруч? Нашим читачам це припало до душі!




Справжнім морем пахнули ці рамочки для світлин! І не дивно, бо оздоблювали ми їх мушлями, що привезли з Одеси наші читачі Власта та Всеволод, чим подарували нам "морський" настрій.


Соняшник - посмішка літа. В арсеналі оригамі є безліч райдужних літніх композицій, наприклад, ось такі соняшники: 



А ще робили такі оригінальні конвертики та аплікації:



Барвисті метелики, вишеньки, яблучка та жовті грушки ми виготовили у "Майстерні Ч.З.", торцюючи пінопласт клаптиками кольорової тканини. 




А ось білі-білі голуби, зроблені добрими дитячими руками. Ми  віримо, що вони нарешті принесуть мир на нашу землю!




"Кольорова радість" є проектом Наталії Новічевської, мами двох наших читачів. Вона як активна громадянка м. Львова перемогла у конкурсі соціальних проектів від Британської ради задля забезпечення творчої студії"Майстерня ЧЗ" та дитячої майстерні "Мальована книга" необхідними матеріалами. Таким чином, наші читачі-учасники студій отримали засоби для втілення своїх творчих фантазій. 


Дякуємо ГО "Інститут Суспільних Ініціатив", Британській Раді, програмі "Активні громадяни", Львівській Міській Раді та Управлінню Культури ЛМР за підтримання доступного, якісного, креативного дозвілля дітей у бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар