понеділок, 11 січня 2016 р.

Юні художники з Яричева і Львова ілюстрували книгу Оксани Думанської

Такого у нашій бібліотеці ще не було! "Бієнале" юних художників двох студій проклало мистецький міст "Львів-Яричів" і започаткувало гарну традицію спілкування творчих людей у нашій бібліотеці.
Ідея залучити студійців Яричівської школи живопису Катерини Немири і юних художників студії дитячої ілюстрації "Мальована книга", яку веде Ольга Баклан, народилася під час чергового візиту до нашої бібліотеки відомої львівської письменниці Оксани Думанської та її подруги - скульптора і письменниці Катерини Немири. 
Пані Оксана читала вголос свою казку "Принцеса Горошинка",
діти уважно слухали, а потім почався творчий процес.
Поки звучала казка у авторському виконанні, Катерина Немира повела батьків і родичів діток, які приїхали з Яричева, до виставки робіт своїх вихованців. 
Пані Катерина приділила увагу кожному малюнку, розповідаючи про таємниці світло-тіней та інші засоби вираження художніх творів.
Кожен з художників втілював на папері ті образи чи сюжети казки, які йому найбільше припали до душі. Наставники Катерина Немира і Ольга Баклан допомагали своїм вихованцям.

Коли ілюстрації були готові, Катерина Немира проаналізувала усі малюнки, знайшовши добре слово заохочення і підтримки для кожного художника. "Є малюнки, які відрізняються дуже гарною кольоровою гамою, інші - виразністю образів, а є малюнки просто добрі, які випромінюють тепло", - сказала пані Катерина.

Крім теплих слів наставника усі учасники цього своєрідного "бієнале" отримали подарунки - книги від улюбленої письменниці Оксани Думанської та Катерини Немири. 

Володарем гран-прі - нової книги пані Оксани "Марійчині пригоди" став учень Катерини Немири Максиміліан Кічура. 
Бібліотека теж отримала у подарунок цю книгу, а також роман Катерини Немири "Іногда".
Ця непересічна мистецька подія надовго залишиться у серцях і пам'яті не лише майбутніх художників, але і їхніх наставників, письменниці Оксани Думанської і, звісно, у нас, бібліотекарів.
Виставку робіт студійців Яричівської школи живопису Катерини Немири можна побачити у нашій бібліотеці. Виставка триватиме до кінця лютого.
Ми щиро вдячні також дідусеві нашої читачки пану Геннадію Бакеєву за оперативне відео в Ютубі.
https://www.youtube.com/watch?v=cppD3xyh2BU

Немає коментарів:

Дописати коментар