вівторок, 24 листопада 2015 р.

Найбільше свято американців - День подяки

Сьогодні відбулася зустріч наших читачів з Кларком Нортоном, який кілька років живе в Україні. 

Він розповів про традиції святкування визначних подій у США, зокрема, про святкування найбільшого свята американців - Дня подяки. Наш гість розповів, що головна страва святкового столу - фарширована індичка, гарбузяний пиріг і соус із журавлини. Того дня кожен американець з'їдає у двічі більше калорій, ніж зазвичай - 4 тисячі замість двох. 
День подяки у США святкують в останній четвер листопада. Наступного дня настає "чорна п'ятниця" - день, коли американці скуповуються у супермаркетах. Саме того дня у всіх магазинах США влаштовують знижки на товари і великі розпродажі.
Історія святкування Дня подяки досить цікава. 1620 року індіанці врятували британців, які висадилися на нових землях, від голодної смерті, принісши їм індичок, гарбузів і журавлини. Про це на початку зустрічі усі подивилися мультфільм. З тих пір День подяки - це данина вдячності індіанцям. А з середини ХІХ століття це і державне свято. 
Потім бібліотекар Валентина Шевченко провела вікторину на знання історії і традицій США.

Зустріч була пізнавальної і змістовною. Наші читачі збагатилися не лише новими англійськими словами, але й знаннями про далеку і загадкову країну - Сполучені Штати Америки.

Немає коментарів:

Дописати коментар