четвер, 19 листопада 2015 р.

Майбутнє - вже сьогодні

"IT. Вимоги сучасності" - так називалась чергова зустріч із старшокласниками із циклу зустрічей "СуперПрофі", спрямованих на підготовку учнів до свідомого вибору професій.
Інформаційні технології - це те, чим зараз займається планета, це наше теперішнє і майбутнє. Напевно, не за горами той час, коли кожна дитина, так само, як вчитиметься писати і читати, навчиться і програмувати. Вже сьогодні, у світі, у найрозвиненіших країнах, таких як Естонія, Фінляндія, Великобританія вчать дітей програмувати у молодшій школі.
Отже, тема більш ніж актуальна і цікава молодому поколінню, тому ми й запросили у бібліотеку молодого IT-спеціаліста Олексія.
"На перший погляд, непідготовленій людині програмування видається надзвичайно складним процесом. Так само, як і іноземна мова, якщо ти її не вчив" - наголосив наш гість. "Варто всього лише вивчити мову програмування і все стане набагато простіше". 
 Зустріч виявилась надзвичайно цікавою і пізнавальною. Наш гість дуже доступно розкрив тему, не на прикладах алгоритмів, математичних формул і символів (хоча не обійшлось і без цього), а в глобальному плані . Мова йшла про запрограмованість світу і кожного з нас, про те, що таке програма, що не є програмою, про інстинкти, рефлекси, вказівки тощо..
Почули цікаві факти про найновіші розробки світових копаній, про нейронні мережі...
 ..і навіть спробували програмувти. Довелося згадувати математику, і задіяти логіку..
Наприкінці, кожен висловив свої думки з приводу того, чому росте попиn на IT-спеціалістів. Основна причина - це автоматизація світу.
Олексій побажав усім знайти себе і свою професію, а також наголосив на важливості навчання в школі і не тільки.
Далі буде!

Немає коментарів:

Дописати коментар