пʼятницю, 11 квітня 2014 р.

Нові подарунки...

…знову отримала наша бібліотека з рук заслуженого працівника культури України Борислава Рибака, який, крім нових дисків зі своєї приватної колекції «Етнографічна скарбниця», подарував бібліотеці також колекцію унікальних книг краєзнавчої тематики. 



А ще на зустріч зі старшокласниками ЗСШ № 8, в якій колись навчався будитель Галичини Маркіян Шашкевич,

прийшла директор музею «Русалки Дністрової» Галина Корнєєва. Пані Галина, після цікавої розповіді про діяльність музею, запросила усіх на безкоштовні екскурсії «Срібний камертон Маркіяна Шашкевича» і подарувала власноруч виготовлену копію «Букваря» Тараса Шевченка. 


Розповідь Борислава Рибака охопила період його трудової й творчої діяльності від початку 60-х років минулого століття до наших днів. Працюючи на керівних посадах в області культури, а також директором Шевченківського гаю (до 1992 року), Борислав Якович не словом, а ділом піднімав з руїн занепалу багатющу національну спадщину, обходячи усі підводні рифи й заборони комуністичного режиму. 


Аби зберегти національні традиції і передати їх наступним поколінням, найвагоміші і найцікавіші епізоди, скажімо, ворожіння на Андрія чи ляльковий вертеп на Різдво, пан Борислав записав їх на диски, які відтепер знаходяться у фондах нашої бібліотеки. Отож, скарбниця унікальних записів доступна нашим читачам, як і краєзнавчі й мистецькі книги, подаровані вірним другом нашої бібліотеки Бориславом Рибаком. 


Ми безмежно вдячні за цей безцінний подарунок і зичимо панові Бориславу міцного здоровя і ще багато-багато років життя, сповнених добрими справами й працею на благо вдячних нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар