пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Євроінтеграція по - бібліотечному

Доки наша країна вагається, до якого берегу їй пристати, Львівська обласна бібліотека для дітей вже давно обрала свій курс. Вчора пізно ввечері ми повернулися з польського міста Кросно, з публічною бібліотекою якого нас пов`язує багатолітня дружба. 
Разом з польськими друзями ми провели семінар, присвячений нашому спільному проекту - фотоблогу "Bibliorodzynki 365", поділились найяскравішими моментами цьогорічного бібліотечного життя, обмінялись досвідом, ідеями, враженнями.
Говорили ми не тільки про себе
Заступник директора Надія Кіндрись розповіла присутнім про проект IFLA "Бібліотеки - сестри",
директор бібліотеки Лариса Лугова представила презентацію третього партнера "бібліородзинок" - Херсонської обласної бібліотеки для дітей,
а адміністратор проекту, провідний бібліотекар Олена Кремньова поділилась найсмачнішими родзиночками нашої бібліотеки і проаналізувала статистику сайту.
Координатор проекту з польської сторони Моніка Махович розповідала про найцікавіші події бібліотек Кросно і зазначила, що цей проект вартий того, щоб його продовжувати.
Яскравою подією став виступ Ельжбети Старонь, бібліотекаря дитячого відділу Кросненської бібліотеки, яка на практиці продемонструвала інтерактивні форми роботи з дітьми, які ми щодня бачимо на фотографіях блогу. Бібліотекарі зі Львова і Кросненського повіту бавились як діти!

Також під час семінару відбулась дуже важлива подія - 20 листопада 2013 року директор Львівської обласної бібліотеки для дітей Лариса Лугова і директор Кросненської публічної бібліотеки Тереза Лесняк підписали нову угоду про співпрацю між бібліотеками. 

Тому що за час нашого партнерства ми змогли на власні очі переконатися, як багато дала нам дружба з публічною бібліотекою міста Кросно, а на прикладі цієї бібліотеки - пересвідчитися, як багато дає євроінтеграція польській культурі, музеям, бібліотекам. Але про культуру Кросно - в наступному пості.

Немає коментарів:

Дописати коментар