середа, 10 липня 2013 р.

Від кулінарної Галявини - до кулінарних родзинок від бібліотекарів (продовження)

Сирні рафаелки від Ольги Саламахи

необхiднi продукти: 

- Маслини (без кiсточок) - 1 банка 
- Плавленi сирки - 3 шт. 
- Крабовi палички - 125 гр 
- Варенi яйця - 3 шт 
- Майонез - 1 пак 
- Часник та зелень (по бажанню)
Сирки та яйця натераемо на терцi, видавлюємо часник, заправляємо майонезом та перемiшуємо. 
Oкремо тремо на терцi очищенi вiд червоного крабовi палички (можна i не очищати) 
Берем маслинку, загортаємо її в массу
Формуємо кульку та обвалюемо в паличковiй стружцi, викладаємо на блюдо. 
Сформувавши всi кульки, ставимо в холодильник. 
Перед подачею на стiл прикрашаємо зеленню. СМАЧНОГО!!!

Банан смажений від Олександри Купіної


Банани очищаємо від шкурки, трішки присолюємо, обвалюємо в панірувальних сухарях і смажимо у фритюрі.

Смак дуже цікавий і несподіваний. Спробуйте!

Суші від Марії Кочин



Необхідні інгредієнти:
1.       Водорості норі (2 листи)
2.       Рис для суші (1 склянка)
3.       Лосось (100 гр.)
4.       Плавлений сирок (найкраще підходить сирок ТМ «Весела корівка» (це не реклама))
5.       Огірок свіжий (1 шт.)
6.       Яйця (2 шт.)
7.       Соєвий соус
8.       Імбир
9.       Васабі
10.  Сіль


Спосіб приготування:
1.       Ретельно промиваємо рис холодною водою поки вода в посудині не стане прозорою. Даємо йому трішки підсохнути, заливаємо водою (щоб вода трохи виступала над рисом) і ставимо на вогонь. Після того, як вода з рисом закипіла, не знімаючи кришки, продовжуємо варити на слабкому вогні ще хвилин 10-15, поки рис не вбере всю воду.
2.       Поки рис охолоджується, можна підготувати інгредієнти для суші. Спочатку зробимо омлет: 2 яйця збити міксером, додати солі та підсмажити на пательні. Перекласти на тарілку і дати йому охолонути. Потім нарізаємо всю начинку соломкою:  рибу, огірок, плавлений сирок і омлет.
3.       Щоб ваші рулетики гарно скрутилися, їх потрібно готувати на спеціальному килимку з бамбуку (ну, або з чого вже маєте). На нього кладемо водорості норі і викладаємо на них майже холодний рис (так, щоб з одного боку водорості виступали на 0,5 см). Робимо посередині полоску із васабі, а потім посередині листів (також полоскою) викладаємо всі інгредієнти.
4.       Повертаємо листи до себе так, щоб з протилежного боку був край, де ви не доклали рису, і згортаємо їх (в килимку для приготування) від себе, трішки притискаючи. Повинні би вийти гарні роли.
5.       Ставимо їх в прохолодне місце і даємо скріпитись.
6.       Розрізаємо рулети  шматочками приблизно по 2-3 см і викладаємо на тарілку.
7.       Їдять суші з соєвим соусом, васабі та імбиром. 

Кекс від Надії Кметь

Нам необхідно:
200 гр.масла
200 гр.цукру
200 гр.муки
5 яєць
1 ст. ложка порошку до печива
2ст. ложки спирту
родзинки,горіхи,ваніль

Масло і цукор розтерти до однорідної маси і 
поступово додавати по одному жовтку і цукор.
Досипати борошно і добре все перемішати.
Додати родзинки, горіхи, спирт,порошок до печива.
Білки збити в крупу піну і вилити до маси та добре вимішати.
Пекти приблизно 45 хв.
Я особливо люблю кекс з горішками і шоколадом.
Смакота!!!

Спробуйте, не пошкодуєте)

Торт від Галини і Катерини Сухоребських


Для приготування цього торту для початку нам необхідно спекти бісквітний корж. Беремо: 7 - 8 яєць, склянку муки, склянку цукру, 1 ложечку порошку до печива,  білки збити з цукром на густу піну. Додати жовтки і муку з порошком до печива. 
Тісто не потрібно довго перемішувати. Виложити тісто у форму, попередньо змастивши її маргарином. Випікати у розігрітій духовці до 180 °C - 30 хв. 
Заварний крем готуємо так :
1 яйце розколотити вінчиком з 1 склянокю молока (холодного). Додати 1 ложку муки і 1 склянку цукру. Варити на повільному вогні, помішуючи, щоб не утворилися гульки, до утворення густої маси. Дати крему охолонути. Торт розрізати на 2 коржі, і змастити зсередини кремом, а також і повержню торту.
P.S.  Прикрасити торт можна по-різному, проявивши 
фантазію і креативність ))). 
Мама пече цю смакоту кожного мого дня народження )))

Щербет від Наталі Онисько

Інгредієнти:
- 100 гр. вершкового масла
- 100 гр. згущеного молока
- 100 гр. цукру
- 100 гр. волоських горіхів
- 50 мл. води
- сік лимона за смаком

Спосіб приготування:
1.       В теплій воді необхідно розчинити цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
2.        Після розчинення цукру додати лимонний сік, згущене молоко, вершкове масло і подрібнені волоські горіхи.
3.       Все ретельно перемішати, зменшити вогонь і уварити масу, що вийшла , протягом 20 хвилин, постійно помішуючи.
4.       Готову масу перекласти у відповідну форму, остудити і поставити в морозилку до повного застигання.
5.       Після того як щербет застигне, розрізати на шматочки і подати до столу. 
P.S.   Горіхи можна замінити фруктами, печивом.

Отож, любі наші читачі, Ви тепер знаєте, що ми, бібліотекарі, ще й непогані господині-кулінари. Вибирайте будь-який із наших рецептів і не прогадаєте! Це справді смачно і корисно! Смакуйте разом з нами!

2 коментарі:

  1. Розумниці і гарні господині - ось хто працює у Львівській обласній бібліотеці для дітей :)!

    ВідповістиВидалити