вівторок, 2 липня 2013 р.

Від історичної Галявини - до кулінарної...

Погода наразі сприяє нашим мандрам бібліотечними Галявинами. 27 червня ми побували у Львівському історичному музеї. 
Оглянули виставку інтер'єрів XVII - XVIII століть, 

відкрили для себе ще один дворик - Венеціанський, 
уявили, як жила заможна галицька шляхта 300-400 років тому, 
а також побачили справжні трембіти, сопілки, кобзи, бубни та інші музичні інструменти, виготовлені народними майстрами у різних районах України в минулому столітті.
Потім завітали в улюблений Італійський дворик - місце паломництва туристів і львів'ян, а також місце проведення різноманітних культурно-мистецьких імпрез, презентацій, концертів... 
Ну а ми того дня провели тут історичну вікторину, перевіривши свої знання зі світової історії та історії рідного Львова.
Після пізнавальних мандрів історичною Галявиною нас чекала Галявина кулінарних родзинок. Домашнім завданням учасників літньої програми було підготувати розповідь цікавих кулінарних рецептів закордонної кухні. Географія гастрономічних уподобань наших читачів найрізноманітніша - від нідерландської кухні до віденських струделів, круасанів, італійської та грецької піци, англійських та грецьких салатів... 

Пан Андрій - кухар кафе "На розі", де ми проводили засідання нашої кулінарної Галявини, розповів про українські страви, які він готує, і поділився рецептом грибної юшки - саме вона  сьогодні  є у меню на перше блюдо.
 Скуштувавши морозива, яким пригостили нас у кафе "На розі", 
ми повернулися до бібліотеки, аби ознайомитися із кулінарними книгами, які є у читальному залі, 
щоб, прийшовши додому, порадувати батьків новими рецептами смаколиків, про які довідалися сьогодні, побувавши на Галявині кулінарних родзинок.

Немає коментарів:

Дописати коментар