суботу, 2 березня 2013 р.

Ангел від неї не відступається...


У перший день весни ми вшановували вірного друга нашої бібліотеки і улюблену письменницю дорослих і маленьких читачів Марію Людкевич, яка у січні відсвяткувала свій 65-річний ювілей.
Поетеса, крізь усю творчість якої проходить образ ангела, напевно має із цим загадковим створінням якісь особливі стосунки. Тому й вечір-портрет Марії Людкевич ми назвали "Тільки ангел від мене не відступається..."
Літературно-музичну композицію під такою назвою підготували майбутні актори - студенти ІІІ курсу факультету театрознавства і акторської майстерності ЛНУ ім. І. Франка Марічка Проскурняк, Христина Ковальчук, Андрій Соловонюк, Ольга Чичилюк та Михайло Понзель.

«Мені було дуже приємно, що молодь сьогодні прочитала так багато моїх поезій. Приємно, що кожна з них з інших збірок, кожна неповторна і підкреслює мою суть», - зізналася Марія Людкевич.
Привітати свою "хресну маму" в літературі прийшли й учасники літстудії "Джерельце" Миколка Рудик, Богдана Синякевич, Мар'яна Тарнавська, які читали свої посвяти Марії Йосипівні.


 Читала свої вірші з нової збірки "Спитати в янгола" і сама Марія Людкевич.
Присутні - студенти Львівського училища культури і педагогічного коледжу ЛНУ ім. І. Франка - були зачаровані філігранним словом поетеси. А вона, в свою чергу, побажала :

«Ми живемо,  прагнемо, віримо і добиваємось… Кожен з нас повинен мріяти, бо лиш тоді життя матиме зміст. Якщо не вірити, то нічого не доб’єшся».
Після зустрічі Марію Йосипівну обступили шанувальники її творчості, аби отримати з рук поетеси книжку з автографом і сфотографуватися з нею на згадку про незабутню зустріч у бібліотеці.


 Перший день весни і вечір-портрет "весняної" і світлої поетеси Марії Людкевич пройшов під знаком любові, сподівання на швидкий прихід тепла і на позитивні зміни у нашому житті, адеж коли серед нас живуть і творять такі люди, то все буде добре!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар