неділю, 11 листопада 2012 р.

Майже пів-Польщі за чотири дні

Обїздив наш невгамовний колектив не тільки у пошуках пригод, але й досвіду. Професійного, звісно. Цей навчально-освітній тур працівників нашої бібліотеки проходив у рамках проекту міжнародного партнерства «Україна – Польща: книжковий міст» з 5 по 9 листопада.
 

 
Виїхавши зі Львова вдосвіта, в обід ми уже були у сусідньому Підкарпатському воєводстві, у містечку  Кросно, де нас гостинно зустріла директор Кросненської публічної бібліотеки й давня подруга і колега пані Тереза Лесняк разом зі своїм колективом.
 
 
Поспілкувавшись з кросненськими бібліотекарями й оглянувши їхню бібліотеку,
 

 
ми поїхали до курортного містечка Івонич Здруй, аби ознайомитися з роботою тамтешнього осередку культури й мистецтва, два поверхи якого виділено під бібліотеку.
 

 
Звідти ми вирушили до найменшої кросненської філії № 3.
 

 
На світанку наступного дня – знову в дорогу. Нас чекав Вроцлав.
 
 
Хостел «Чоппер» зустрів нас байкерською символікою, яка була дуже співзвучна із нашим мандрівним настроєм.
 
 
Друга половина дня пройшла у мандрах нон-стоп філіями №№ 58 та 57, у яких нас супроводжувала заступник директора Міської Публічної бібліотеки міста Вроцлава пані Йоланта Словік.
 
 
Філія № 58 вразила нас величезними розмірами. Тут, крім книгозбірні, розмістилися також надсучасні медіатека і мультицентр.
 

 
Родзинкою філії № 57 є її туристичне спрямування. Тут проводяться цікаві зустрічі із тими читачами, які побували у інших містах і країнах, а волонтери проводять заняття з іспанської, англійської, французької мов…
 
 
«Ударним» за кількістю відвіданих бібліотек став третій день нашого перебування у Польщі. 7 листопада ми побували у Центральній публічній бібліотеці міста Вроцлава, де відбулася панельна дискусія «Сучасні бібліотеки Східної Європи: концепції та перспективи розвитку». Із доповідями про роботу нашої бібліотеки, нашими проекти і нестандартними канікулами, а також про мету і завдання Української бібліотечної асоціації виступили директор Лариса Лугова,
 
 
завідуюча відділом автоматизації Олена Кремньова
 
 
та провідний бібліотекар Катерина Сухоребська.
 
 
Доповіді польських колег теж були для нас цікавими й пізнавальними.
Потім була екскурсія до філій №№ 1, 54, 18 та 22, у кожній з яких є своє обличчя і свої родзинки.

 
 
 
Останній день нашої поїздки був насичений не тільки відвідинами Дольношльонської публічної бібліотеки,
 
але й цікавою пішою екскурсією найвизначнішими місцями центральної частини Вроцлава.


 
По обіді ми із легким відчуттям смутку вирушали до рідного Львова. Не хотілося покидати гостинний Вроцлав з його величними храмами, широкими площами і вузенькими вуличками, на кожному кроці яких затишно влаштувалися бронзові фігурки краснолюдків – гномиків, які є родзинкою і візитівкою цього неповторного й гостинного міста.


 
Але нас чекали наші колеги і читачі, для яких ми везли багато нових ідей, цікавих проектів, котрі неодмінно будуть втілені в життя, адже неоціненний досвід, набутий у цій поїздці, просто не має права бути нереалізованим…

2 коментарі:

  1. Читачі ! На Вас чекають великі зміни, бо Ваші бібліотекарі у Вроцлаві стали дуже досвідченими !!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не лякайте читачів :)! Звичайно, що у Польщі ми побачили багато цікавого, але й мали можливість переконатися, що й українські бібліотеки працюють не менш цікаво і креативно.

      Видалити