четвер, 24 травня 2012 р.

Як ми ярмаркували у столиці


Ось ми і повернулися зі славного міста Києва, 
куди найкреативніші представники нашого колективу  їздили, щоб взяти участь у  Ярмарку бібліотечних інновацій «СУЧАСНА БІБЛІОТЕКА:  РОЗВИВАЄМО МІСЦЕВІ ГРОМАДИ».

Відкриття експозиції відвідав гордість нашої країни, улюбленець багатьох Віталій Кличко. Він разом з іншими учасниками перерізав стрічку. Боксер розповів присутнім, що його мама колись також працювала у бібліотеці.

На ярмарку ми побачили  як сучасні бібліотеки надають нові послуги з використанням Інтернету та інформаційних технологій у співпраці з партнерами  та розвивають свої громади. Побували на презентаціях бібліотечних послуг, які  можна було побачити як і в приміщенні «Українського дому», так і в приміщенні Національної парламентської бібліотеки України (НПБУ).


 


Наша бібліотека демонструвала інсталяцію «Хвилю тримай». Це комп’ютерний монітор,  у який потрібно запустити кораблик, але кораблик не простий, а з формулярів. Мета: спростувати міф про те, що бібліотека завмерла в своєму розвитку, що це нежива, запорошена пилом інституція. Ми цього досягнули. Відвідувачі ярмарку не могли пройти повз нашу інсталяцію, бо всі хотіли пригадати як вони в дитинстві робили паперових корабликів, і запустити у вир інформаційного простору.


Кожен зареєстрований учасник ярмарку мав можливість взяти участь у квесті і отримати в нагороду яскраву зелену футболку «Сучасна бібліотека». Потрібно було коротко відповісти на запропоновані запитання, отримавши консультацію у представників  бібліотек.
Колектив Львівської обласної бібліотеки для дітей отримав почесну грамоту від міністра культури України.





9 коментарів:

  1. Дівчата молодці! Ми пишаємося вами!!!
    Ваш абонемент:)

    ВідповістиВидалити
  2. Була дуже задоволена нашою зустріччю. Кораблики запускала зі всіма:-) Вражена дружнім колективом вашої бібліотеки та креативом працівників. Творчого натхення і надалі!

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже рада за Вас, колеги!! Вітаю з почесною грамотою від міністра культури! За вашу працю Ви варті більшого! Молодці! Ваша інсталяція просто СУПЕР!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Рада була з Вами познайомитися на ярмарку. Гадаю, що ця зустріч була не остання. Раді будемо Вас зустріти і в нашому славному граді Бердичеві.

    ВідповістиВидалити
  5. Надюш, терміново переходимо на "ти", добре? Зустрічі такі були милі, що ще довго із теплотою будемо згадувати той Ярмарок. Дяую за теплі слова стосовно блогу. Я казала вам особисто, що відчуваю те саме до "Родзиночок":-)
    На осінь чекайте!
    а ви літом - до нас?

    ВідповістиВидалити