пʼятницю, 4 травня 2012 р.

"Хіба в бібліотеці заснеш?!"

Старовинним Львовом тихою ходою йшла ніч... Вона несла тишу і спокій в кожну браму, в кожен куточок. В кожен, крім обласної бібліотеки для дітей. Там яскраво світилися вікна, лунав веселий сміх і було чути дзвінкі дитячі голоси, які весело щось гомоніли польською мовою. Поодинокі перехожі піднімали голови, прислухались до галасу і здивовано запитували:
"Що може відбуватися вночі у дитячій бібліотеці?"
Що? А ось що!

Надзвичайна! Унікальна! Міжнародна! Літературна акція!
"Навколо книжки: чарівна ніч в бібліотеці"!
На запрошення Генерального консульства Республіки Польща у Львові, Публічної бібліотеки міста Вроцлава та Львівської обласної бібліотеки для дітей 37 підлітків - учнів 6-7 класів зі шкіл з польською мовою навчання з`їхались з усіх куточків Львівщини, щоб взяти участь
у чарівній ночі в бібліотеці.
Привітати учасників прийшов пан Консул Яцек Жур та його помічниця пані Барбара Пацан,
директор Вроцлавської бібліотеки Анджей Оцепа та директор Львівської обласної бібліотеки для дітей Лариса Лугова.
Все відбувалось дуже цікаво. 2012 рік оголошений в Польщі роком Януша Корчака, цій видатній постаті була присвячена й ніч в бібліотеці. Провести майстер - класи і творчі майстерні з читачами погодились дуже відомі польські дитячі письменники: Ванда Хотомська, Беата Островіцька і Павел Вакула.
Кожен з письменників працював з окремою командою, після чого всі групи знову зібралися разом і представили свої творчі доробки. Це були: міні - вистава "Один день з життя сиротинця" по книзі Беати Островіцької "Є така історія: оповідання про життя Януша Корчака",
театралізоване читання віршів у блискучому виконанні
Ванди Хотомської та її команди,
а також виставка ілюстрацій, зроблених командою Павла Вакули.
Це було дивовижно, як за пару годин перезнайомились зовсім незнайомі до того часу діти, вони не просто пізнали один одного, а створили згуртовані команди, творчо працювали і представили до уваги глядачів свої креативні витвори! Ось як плідно працюється вночі в бібліотеці!
А потім була смачнюча піца, чай і фільм "На добраніч" (ну й що, що це була "страшилка" - це ще нікому не завадило добре заснути).



Вночі по бібліотеці часом пересувалися привиди в спальниках, чулося тихеньке хіхікання і сопіння, але, в цілому ніч пройшла спокійно
і бібліотека вціліла.
Зранку щасливі і трохи заспані учасники пили молоко і ділилися враженнями. Якщо в двох словах, то це виглядало так: " Все було супер-супер-супер!!!"
А ще один хлопець з виглядом знавця сказав: "Хіба в бібліотеці заснеш?!"
І це - свята правда. Це кажу вам, як директор бібліотеки, в якій відбулася "Чарівна ніч в бібліотеці". Гм, думаю, що не остання...


9 коментарів:

  1. НЕЙМОВІРНО!!! Ще не вщухли гарні слова на адресу "Бібліоночі" у Росії, а тут ви таке видаєте! Які молодці! Чи було щось подібне вже на Україні? Чи можливо вас назвати піонерами?:-) Тепер ще більше хочеться зустрітися з вами у Києві на Ярмарці! Натхнення всьому вашому колективу! Гарних ідей!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за добрі слова, пані Тетяно! Так ночі в бібліотеках час від часу відбуваються. У нас пару років тому центральна міська бібліотека Львова провела для своїх читачів, а потім ми разом з нею для переможців конкурсу "Найкращий читач року" які приїхали з усієї України робили ніч. але там були інші схеми - бібліотекарі розважали діток, і то не цілу ніч, а десь годинки до 12-1-ої, тобто в читальному залі ніхто не спав. Це було зовсім по - інакшому і дуже цікаво. Подробиці - при зустрічі :).

    ВідповістиВидалити
  3. Примите СЕРДЕЧНУЮ НАГРАДУ от блога «Спокушаючи книгою»! Сделайте перепост с блога http://spokusa-book.blogspot.com/2012/05/blog-post_07.html и передайте эстафету дальше.

    ВідповістиВидалити
  4. Доброго дня!Все дуже добре але здається пані Лариса цей піар просто смішно,в житті видно немає про кого піклуватися,одним словом всі вас вітають я вам співчуваю

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. аноніьу. Це не піар, а цікава робота. А вас, здається, зачепило, бо у вас вона не така цікава.

      Видалити
  5. @Аноніму: І піклуватися є про кого, і роботу свою люблю, так що співчувати мені не треба. Краще поспівчувайте тим бібліотекам, де дуже тихо і нічого не відбувається, якщо ви працюєте саме в такій - то тоді це я вам співчуваю.

    ВідповістиВидалити
  6. Примите СЕРДЕЧНУЮ НАГРАДУ от блога «Чомусики та Читайлики»! Сделай перепост с блога http://chomysuku.blogspot.com/ и передай эстафету дальше.

    ВідповістиВидалити
  7. Супер!!! напевне не просто провести такий міжнародний захід)) тому так тримати ))) молодці!

    ВідповістиВидалити