четвер, 27 квітня 2017 р.

Суперчитачі у супербібліотеках

"Якщо хочеш жити - читай" - таку пораду дав один із учасників обласного туру Всеукраїнського конкурсу "Суперчитач" нашому журі та усім присутнім. 


27 квітня у Львівській обласній бібліотеці для дітей та Львівській обласній бібліотеці для юнацтва школярі виборювали право називатися суперчитачами. 
Вже втринадцяте Львівська обласна бібліотека для дітей проводить обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Суперчитач» («Найкращий читач»). Цього року бібліотеки Львівщини виявили неабияку активність у проведенні конкурсу. Конкурсантів було близько двох тисяч, але до бібліотеки завітали ті 49 учасників, котрі стали переможцями у відбіркових турах. 


Традиційно заключний тур найкращого читача для учнів і 6-х, і 7-х класів проводився у Львівській обласній бібліотеці для дітей, але цього разу семикласники змагалися окремо – в обласній бібліотеці для юнацтва.


У Львівській обласній бібліотеці для дітей членами журі були Лариса Лугова  – директор Львівської обласної бібліотеки для дітей; Оксана Кришталева – письменниця, журналістка та керівник дитячої студії "На горищі"; Валентина Шевченко   – головний бібліотекар Львівської обласної бібліотеки для дітей; Уляна Бундз - менеджер проектів та координатор конкурсу "Книгоманія"  та Любов Саварин  - заступник директора Самбірської ЦБС.

Уляна Бундз


Учасників привітали директор бібліотеки Лариса Лугова та Андрій Кононов - начальник відділу культурно-просвітницької роботи та навчальних закладів департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.



А далі - діти презентували себе та прочитані книги. Хтось умів ще й чудово малювати, хтось - співати. Вірите чи ні - але одна з учасниць навіть прочитала реп.









По завершенню представлень до нас завітали спеціальні гості - гурт "Bandit" на чолі з Давидом Меладзе:





І ось нарешті відомі імена переможців! Ними стали шестикласник Маркіян Николин  із міста Старий Самбір та семикласниця Алла Станович із міста Борислав. 


Щасливих суперчитачів привітали директорки бібліотек, котрі, мабуть, були ще й найдужчими вболівальницями!




 Винагорода наших суперчитачів – поїздка до Львова на Дитячий форум і фестиваль дитячого читання «Книгоманія-2017». На форумі будуть представлені 50 дитячих видавництв, 50 тисяч нових дитячих книжок та ігор, а також 500 розважальних, освітніх та розвиваючих заходів. Головною темою Дитячого Форуму цього року буде космос, екологія, наука і технології. 


Із неповторними враженнями та здобутим досвідом конкурсної боротьби,  щасливі учасники поїхали додому, аби розповісти усім, як це корисно і круто – бути учасниками конкурсів з читання і мати можливість відвідати Дитячий міжнародний фестиваль!

Немає коментарів:

Дописати коментар