вівторок, 21 лютого 2017 р.

Подорож до країни, яка першою зустрічає сонце

В одному із залів нашої бібліотеки вже сьогодні розквітли сакури! Сонячною Японією віртуально мандрували наші читачі-учні середньої загальноосвітньої школи східних мов та бойових мистецтв. 



Під час слайд-подорожі вони багато дізналися про національні символи та національний одяг Японії, свято квітучої сакури, відгадували загадки, "розшифровували" прислів'я та навіть побували на чайній церемонії.



А ця чарівна куля – кусуда́ма – один з найдавніших декоративних традиційних японських виробів у техніці оригамі. Сьогодні жодне японське свято не минає без кусудам. А колись їх нерідко підвішували в кімнаті хворого. Отримавши в подарунок подібну роботу, людина, що занедужала, сприймала її як символ побажання якнайшвидшого одужання – своєрідний знак загальної уваги й турботи.


Насправді прагнення знаходити красу в кожній речі  – ось одна з особливих рис японського національного характеру. Гармонія з природою, стриманість та витончений смак є основними особливостями філософії японців.

   
  
 Після перегляду слайдів юні мандрівники активно ділилися своїми враженнями та мріями побувати в Японії. Мову ж бо вивчають. І ми щиро сподіваємося, що їм випаде така можливість! 



А перед тим пропонуємо їм прочитати багато чудових книжок про Японію, культура якої є однією з найбагатших на планеті.



2 коментарі: