суботу, 17 вересня 2016 р.

Розширюємо межі читаючи, пишучи, мислячи

У рамках VII Львівського бібліотечного форуму у нашій бібліотці 16 вересня відбулася дуже цікава бесіда з кандидатом філлогічних наук Богданом Тихолозом на тему "Читання-писання-мислання: розширення меж".
Наш гість, ілюструючи свої слова відеорядом презентації, виклав свої роздуми про те, наскільки важливо мислити самостійно, не боятися бути "не як усі", мати свою думку. Дуже часто батьки і вчителі майже не приділяють уваги тому, аби прищепити дітям уміння думати. Адже думати - це так по-людськи, як казав герой-філософ Івана Миколайчука у фільмі "Вавилон ХХ".

Нас багато десятиліть намагалися відучити мислити самостійно і незалежно, прививаючи "колективне мислення", тому зараз дуже важливо приділяти увагу саме цьому - вихованню самостійного мислення. Звісно, людина, яка не читає, мислити буде дуже вузько. Тому роль читання у житті мислячої людини перебільшити складно. Про це і ще багато про що роздумував Богдан Тихолоз, спонукаючи присутніх теж переглянути свої стосунки з книгою та способом мислення...

Немає коментарів:

Дописати коментар