четвер, 14 квітня 2016 р.

"Літературний десант" привіз до Буського району книгу про Андрея Шептицького

Друга поїздка у рамках проекту "Літературний десант"-"Бібліотека Малого Лева" відбулася у село Топорів, смт Красне Буського району і власне у місто Буськ. Цього разу ми їздили з письменницею Оксаною Думанською, яка презентувала нову книгу Видавництва Старого Лева написану у співавторстві з Галиною Терещук (ілюстратори - творча майстерня"Аграфка") "Шептицький від А до Я".
У селі Топорів, назва якого походить від того, що колись тут були непрохідні хащі, і люди прорубували собі шлях топірцями, у світлому відремонтованому Народному домі (тут же знаходиться і бібліотека) 
нас чекали старшокласники і вчителі місцевої школи. 
Оксана Думанська розповідала про дитинство, юність і становлення майбутнього митрополита Андрея Шептицького, про його жертовність, самовідданість, щедрість і величезне щире серце присутні слухали, затамувавши подих. 

Крім книги "Шептицький від А до Я", Оксана Іванівна презентувала кілька нових книг ВСЛ, які вона редагувала.
З не меншою увагою слухали розповідь письменниці про великого митрополита і у селищі міського типу Красне, де у актовому залі школи №1 теж прийшли старшокласники, вчителі і навіть директор.


У Буську на зустріч з Оксаною Думанською завітали учні двох шкіл і гімназії - теж старшокласники з учителями та бібліотекарями. Оскільки тамтешня дитяча бібліотека знаходиться у приміщенні музичної школи, то зустріч проходила у великому актовому залі.


Після кожної презентації письменницю щільним кільцем оточували зацікавлені підлітки і дорослі, розпитували все нові й нові деталі з біографії митрополита Андрея, переглядали і купували книги...



Немає коментарів:

Дописати коментар