вівторок, 22 грудня 2015 р.

77 авторів в одній книзі... У нашій бібліотеці - 10 із них

Побачив світ унікальний літературно-краєзнавчий альманах "Поетична топоніміка". 21 грудня у нашій бібліотеці його презентували восьмеро авторів з Львівщини,
 а також редактор-упорядник з Хмельниччини Любов Сердунич
 та її подруга з Вінниччини Віра Шурман. 
77 авторів розповідають про 90 населених пунктів - сіл, селищ, міст. "Поетична топоніміка" - чи не перше в Україні видання поезії і прози у поєднанні з просвітницьким краєзнавством.
На презентації у нашій бібліотеці не лише звучали вірші у виконанні авторів, але й пісні - про Україну і вулички Львова (Вікторія Бондаренко).
Про Жовкву співав Богдан Бовшик,
а Галина Різничук виконала власну пісню на слова Марічки Дзвінки.
Студентка Франкового вишу Марія Солодовнікова з любов'ю читала про рідний Кривий Ріг,
 а Зоряна Мовчан - про Лопатин Радехівського району (її бездріжджевий коровай на вишитому рушнику прикрашав стіл читального залу).
 Любов Бенедишин презентувала Сокаль,
 а львів'яни Маріанна Задорожна, 
Марічка Дзвінка
 і Людмила Чижович зізнавалися в коханні рідному Львову,
 а Віра Шурман заспівала славень своєму Хмільнику.
Любов Сердунич розповіла про ідею створення цього альманаху, про те, яку велику просвітницьку роль він покликаний відіграти, а також зачитала кілька власних віршів.
Співавтори "Поетичної топоніміки" вдячні ще одній авторці з Тернопільщини, чиї вірші теж вміщені в альманасі, Надії Козак, яка зараз мешкає в Канаді. Пані Надія виступила головним спонсором альманаху, адже завдяки їй вдалося збільшити наклад ще на 40 примірників.
Старшокласники 62-ї школи, які завітали на презентацію альманаху, відкрили для себе багато нового і цікавого в історії й поетиці рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар