понеділок, 2 листопада 2015 р.

Колекції, або хобі наших читачів

Чи ВИ колись помічали за собою, що зберігаєте якісь речі, гадаючи, ніби одного дня вони вам знадобляться? Якщо ж цей день так і не настає, то ви, напевно, викидаєте їх. Однак чимало людей збирають предмети, якими ніколи не користуються. Збирання таких речей, або колекціонування,— це їхнє хобі. 
Деякі колекціонери традиційно збирають марки, камінці чи старі монети. Інші ж колекціонують ляльок, опудала тварин тощо. 
А що ж колекціонують наші юні читачі? Переглянути їх колекції запрошуємо на нашому вернісажі, де ми розмістили речі наших колекціонерів - Ставицьких Валерії та Миколи, Петрини Олександра, Геляс Олі, Костирко Вікторії та Панасюка Тараса. Тут ви знайдете колекції янголів, мушлів, каміння, танків, солдатиків, а також іграшок.
Дехто з читачів збирає колекцію, на згадку про місця, в яких побували, а дехто - продовжує сімейні традиції. А хтось - просто любить яскраві речі і іграшки, які нагадують про веселі моменти дитинства.
Пам'ятайте, що колекціонера поважають не лише за кількість предметів в колекції, а й за знання теми. А ви знали, що колекціонуванням ляльок займається плангонологія. Популярною також є кіндерфілія - збір фігурок з кіндер-сюрпризівФілуменія (інакше філлуменія; від лат. "Lumen" - вогонь) займається колекціонуванням сірникових коробок, етикеток, каталогів, самих сірників і всього, що пов'язано з сірниками, а гелатофілія - це збирання обгорток від морозива? Ні? Тоді вивчайте спеціалізовану літературу, шукайте цікаву інформацію, спілкуйтеся з нашими колекціонерами і, можливо, ви захочете започаткувати свою власну колекцію:)

1 коментар:

  1. Дуже гарний, цікавий вернісаж юних колекціонерів. Переглянула з великим задоволенням. А ще пригадала про свої колекції листівок, марок та етикеток від сірникових коробок. В моє дитинство колекцінували все і всі. Було дуже цікаво приносити свої колекції до школи, показувати однокласникам, а деколи навіть обмінювались. Це було класно!

    ВідповістиВидалити