пʼятницю, 28 серпня 2015 р.

Козаки про козаків, або Мандрівка у часі

Козацька вечірка під назвою "Таємними слідами козаків" у нашій бібліотеці зібрала чимало охочих послухати про козаків, їхні звичаї, а також здійснити віртуальну мандрівку місцями козацької слави.

 Найменшій учасниці вечірки було півтора року, найстаршій - далеко за 60-ть... Більшість наших гостей прийшли у вишиванках.
Ініціатором цієї вечірки виступила наша активна читачка Анастасія Маркуц.
Відомий український юрист та Голова комітету підприємців Львівщини Андрій Гринчук, який об'їздив місцями козацької слави усю Україну, розповів про славну історію козацтва, гучні перемоги і прикрі поразки. Його розповідь супроводжувалася показом слайдів на екрані.
Дух козаччини підсилив юний бандурист Андрій, виконавши кілька пісень про козаків.
Потім козаки Тарас, Дмитро та джура Олег розповіли багато цікавого про козацькі звичаї, одяг, зброю. Вбрані вони були як справжні козаки, мали при собі мушкети і шаблі. Вони не лише розповідали, але й демонстрували своє уміння володіти шаблею, показували, як заряджати мушкет...


 Цікаво, що одяг вони шиють собі самі вручну з натуральних тканин - ніякої синтетики! Розповідь козаків викликала жвавий інтерес у наших читачів і чимало запитань. 
Завершилася вечірка "козацьким" частуванням - канапками з чорного хліба і сала.
Того вечора кожен присутній відчув гордість за славну історію нашого народу і, без сумніву, у багатьох виникло бажання ще глибше вивчати нашу історію і, зокрема, період козаччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар