четвер, 30 липня 2015 р.

Євангеліє у фарбах

Львів сакральний, або мистецтво іконопису - одна з тем програми літнього читання "Львовознавчий пленер", з якою ми сьогодні знайомились.
У церквах Львова можна помолитися біля двох десятків чудотворних образів, проте, не всі ми про них знаємо. Люди кажуть, що молитви біля таких ікон виліковують від хвороб, наставляють на шлях істини і допомагають у житті.
Тож, зібравшись у бібліотеці, ми вирушили на зустріч новим знанням і враженням.
Про сакральне мистецтво в цілому, про ікони, як віронавчальний текст, про їх види, техніки малювання, символізм в іконописанні, тощо, дуже доступно нам розповіла Оксана Степована - менеджер  галереї сучасного сакрального мистецтва  "Iconart".
Ми побачили дерев'яні традиційні ікони, та ікони, зроблені на склі, вишиті, різьблені, друковані, керамічні і навіть дротяні.
Найбільше дітей зацікавили символи, зображені на традиційних іконах, тому, не соромлячись, вони наввипередки задавали свої запитання Оксані, яка, до речі, виявилась не тільки дослідником, але й авторкою ікони.
Тепер, кожен з учасників цієї цікавої екскурсії, захоплений відкриттями і натхненний новими знаннями, вже особисто вирушить на пошуки чудодійних ікон по львівських храмах.
Далі буде!

Немає коментарів:

Дописати коментар