вівторок, 21 липня 2015 р.

Мистецтва, що змінюють дух

Сьогодні відбулась надзвичайно цікава зустріч з психологом та тренером спортивного клубу карате "Сьогун" Юрієм Старовойтовим. Тема "Східні бойові мистецтва" зацікавила не тільки хлопців, але і дівчат також, які наввипередки задавали гостю свої запитання.
Мова йшла про  контроль тіла, емоцій, думок, про успішних спортсменів і про те, як правильно вибрати для себе той чи інший вид бойового мистецтва, в залежності від будови тіла і наших прагнень - гармонії, захисту, здоров'я тощо... "Потрібно лише прислухатись і спостерігати за собою, щоб знайти/відчути те, що відрізняє нас від інших, свою індивідуальну особливість і розвивати саме її - тоді все вдасться" - наголосив Юрій.


Ми дізналися, що людина, яка починає займатися східними бойовими мистецтвами і хоче стати майстром у цій справі повинна пройти довгий і непростий шлях: розвинути увагу, терпимість, концентрацію, силу тощо. Спочатку він поступово привчає тіло до фізичних навантажень, потім вчиться контролювати думки, зосереджуватись на рухах, абстраговуватись від зовнішніх подразників, далі відточує ці рухи (іноді по декілька тисяч разів), і тільки тоді починається спаринг (практика).



"У кожного з нас є емоції, сила і думки, але не завжди треба застосовувати силу одразу, не завжди - найкращий захист - це напад. Якщо людина не права, але застосовує силу проти іншого - він переможений. Якщо ви праві, але проти вас застосовують агресію, то незалежно від результату ви - переможете.
А взагалі, займатися східними бойовими мистецтвами краще для розвитку тіла і для задоволення, а не для того, щоб застосовувати силу проти іншого.
Пам'ятайте про кодекс честі!" - підсумував гість.
Зустріч пройшла в невимушеній дружній атмосфері і нікого не залишила байдужим, ні читачів, ні гостя, ні бібліотекарів. 
Літо триває! Попереду нові зустрічі і цікаві заняття. Приєднуйтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар