пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

СуперПрофі або тонкощі перекладу

Вибір майбутньої професії. Що може бути важливішим для старшокласників?! Наш проект "СуперПрофі" покликаний допомогти підліткам визначитися, адже від цього залежатиме їх подальша доля.  Ми запрошуємо людей різних професій для діалогу зі старшокласниками, для серйозної розмови про вибір професії та її значення, про фактори вибору професії, про міфи і помилки.
Цього разу нашими гостями були Оксана Казановська, директор Агенції іноземних мов "JUST IN TIME", перекладач, та Антоніо Мабіала, студент з Анголи, майбутній геолог.
Антоніо розповів про себе рідною португальською, а відповідав на питання учнів українською. До слова,українську він опанував за рік. На прикладі Антоніо перекладач Оксана продемонструвала різні види перекладу - послідовний та синхронний.
Але крім неформального і цікавого спілкування учні отримали багато нової інформації. Ми говорили про Розетський камінь і початки єгиптології, про календар Майа, про людей, які були кращими представниками професії перекладача. Говорили про Лесю Українку, М.Рильського тощо. Дізналися про Жана-Франсуа Шампольйона, Юрія Кнорозова, Ієроніма Стридонського.
А на завершення веселе відео і запитання до нашої гості. Учнів цікавило питання запотребованості фахівців після завершення факультету іноземних мов, куди саме можна податися і які переклади найдорожчі...
Наступна зустріч вже за 2 тижні. За побажаннями учнів нашим гостем знову буде поліграфолог.
Слідкуйте за анонсами.

Немає коментарів:

Дописати коментар