четвер, 30 жовтня 2014 р.

Найкращі знавці творчості Тараса Шевченка - серед нас

Чи може одна людина стати символом цілої нації - мільйонів людей, об'єднаних спільною культурою, мовою, традиціями? Так, кожен народ має своїх світочів: для англійців це В. Шекспір, для німців - В. Гете, у Франції - В. Гюго, а в Польщі - А. Міцкевич. Для України Тарас Шевченко - значно більше, ніж символ.
 Адже в Англії ніколи не скажуть про Шекспіра "наш Вільям", для поляків не є особливим ім'я Адам; для нас, українців, Шевченко - НАШ ТАРАС, так називають дорогу і рідну всім людину. І якщо людина нам близька і рідна, то ми знаємо чи не найменші подробиці її життя. 
У тому, що знавців життєвого й творчого шляху Тараса Шевченка серед нас є чимало, ми ще раз переконалися, коли у рамках Декади української книжки до нашої бібліотеки завітали семикласники ЗСШ №8, з якими бібліотекар Валентина Шевченко провела шевченківський конкурс-квест. 


Вікторини, конкурси, літературознавчі ігри проходили з азартом і творчим піднесенням. Дві команди школярів змагалися у кращому знанні творчості Кобзаря. 


Перемагала то одна, то інша команда, але в результаті виграли всі, закріпивши свої знання про світоча й генія української нації Тараса Григоровича Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар