четвер, 2 жовтня 2014 р.

"Літературна кава по-львівськи" з присмаком яблук з Галиною Вдовиченко

Жовтень пахне жовтим листям, кавою і яблуками. Саме ці аромати гармонійно переплелися під час творчої зустрічі з журналісткою і письменницею Галиною Вдовиченко у нашому проекті "Літературна кава по-львівськи". 
Проте розмова точилася не лише навколо суто людських справ (як-от творчість, читання, кохання, дружба, брак часу, робота), але й про життя та звички вовків, яких пані Галина дуже любить. Саме цим благородним і вірним тваринам присвячений її роман "Тамдевін". "Я думала, що пишу книгу про кохання, - говорила Галина Вдовиченко, - але читачі кажуть, що це роман про вовків". Письменниця зізналася, що у її житті часто трапляються досить містичні речі. От, скажімо, один з персонажів книги "Інші пів'яблука" - Ян Кумпа - плід її фантазії, а сьогодні вранці чоловік із зовнішністю Яна їхав з Галиною Вдовиченко у маршрутці...
Мова йшла як про написані книги та оповідання, так і про ті, які зараз "в роботі". Один з майбутніх романів буде присвячений руферам - молодим людям, які люблять проводити чимало часу на дахах будинків. 
Зачепила наша гостя і тему своєї журналістської професії, коли черга дійшла до запитань. "Не бійтеся ставити "несерйозні" запитання, - заохотила пані Галина. - Журналіст не повинен знати все. Якщо чогось не знаєш, не потрібно соромитися щось перепитати чи уточнити..."
Зрештою, зустріч затягнулася трохи довше запланованого часу, бо з цікавим співрозмовником на годинник не дивишся. Навіть непосидючі танцюристи (на зустріч з письменницею прийшли студенти першого курсу хореографічного відділення Львівського державного училища культури та мистецтв) не надто поспішали розходитися.
Наприкінці зустрічі Галина Вдовиченко подарувала бібліотеці збірку оповідань "Ода до радості", яка уже багатьом допомогла і підтримала у важку хвилину. 

Немає коментарів:

Дописати коментар