пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

"Від зернятка - до горнятка"

Львівська кава – це  не просто напій - це своєрідний ритуал. Відпочити за філіжанкою кави по-львівськи - данина місцевій традиції і частинка місцевого, суто львівського, колориту. Бібліотекарі люблять і підтримують львівські традиції і сьогодні в нашому читальному залі відчувався подих львівських кав’ярень.
Попри похмуре небо за вікном у нашому залі панувала тепла атмосфера і той дух, який був притаманний цим закладам багато століть тому.
 Бібліотечний кава-тур "Від зернятка - до горнятка" переніс наших постійних читачів (учнів 8 класу СШ № 62 ) до витоків історії кави з цікавими фактами, легендами і загадками.
Чи не найбільше сподобалась нашим читачам гра-ворожіння "Магічна кава", яка давала їм відповіді на їх запитання. А от відповідати на запитання вікторини без допомоги магічних зерняток виявилось завданням не з легких.  
А ви знали,  що кава арабською звучить як "quahva" і перекладається як "та, що не дає заснути"?
Крім того, учні дізналися про маловідому для них постать - Юрія Кульчицького - лицаря і гурмана, якому Європа і завдячує своєю традицією споживання кави. Це, без перебільшення, великий українець, який урятував Відень від турецьких загарбників під час Віденської відсічі у 1683 році.
 Далі були: кавовий кросворд, конкурс-аукціон "Чи знаєте Ви?", тест "Кава і характер" та обмін теплими історіями.
Звісно ж не обійшлося без огляду книг, адже з цієї теми у нас багато літератури.
 Насамкінець, всі учні мали нагоду познайомитися з чудовою виставкою "Чорна, гірка, терпка кава", де зібрані найкращі книги та журнали, присвячені звичайно ж каві, кавоманам і кавовим традиціям світу і Львова.

До нових зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар