пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

Поділись своєю посмішкою. З позитивних емоцій почав роботу новий проект "Ковчег-2"

Новий проект нашої бібліотеки "Ковчег-2" сьогодні відправився у плавання. 
Третьокласники ЗСШ №52 мали цікаве, змістовне й захоплююче знайомство з бібліотекою, а також весело провели час із психологами Юлією та Наталкою. 

Діти разом з дорослими вивчали власні та чужі емоції, 

ділилися рецептами радості та виходу із поганого настрою (хтось грається з домашніми улюбленцями - тваринками, хтось розповідає про свої проблеми мамі чи друзям, а хтось просто бере до рук гарну книгу і читає). Власне, голосне читання було теж, 
як і рухливі ігри, цікаві завдання (зробити "скульптуру радості", наприклад)... 
А наостанок наші нові читачі отримали рекламні буклети бібліотеки та солодкий сюрприз - цукерки.

P.S. Навчально-бібліотерапевтична програма «Ковчег - 2» допоможе психологічному розвантаженню дітей – вимушених переселенців та їх адаптації в місцеве середовище.
Завданням проекту є створення умов для комфортного перебування, навчання і дозвілля дітей, які опинились у Львові внаслідок анексії Криму та військових дій у Донбасі. Для них планується проведення різноманітних заходів, консультацій психолога, занять з вивчення української мови, залучення їх до творчої діяльності. Будуть проведені культурно-етнографічні вікторини, квести, конкурси, виїзні заходи на природі, дні традиції, тренінги, майстер-класи, літературні пікніки, голосні читання та обговорення книг.
 Реалізація цього проекту стала можливою завдяки гранту Посольства США в Україні для випускників програм обміну. За кошти Посольства буде придбана інтерактивна дошка для проведення тренінгів, організовані виїзні екскурсії, закуплена література.
Цільова аудиторія проекту – діти від 6 до 15 років, а також їх батьки. Тривалість проекту – 8 місяців. 

Немає коментарів:

Дописати коментар