четвер, 24 липня 2014 р.

Бібліотека несе добро!

Дбаючи про щастя інших,
Ми знаходимо своє власне.
Платон

       Щоразу більше і більше людей приїздить до Львова, в зв'язку з останніми політичними подіями в країні.. Ми щиро співпереживаємо за долю людей та держави і не можемо залишатися осторонь, а особливо тоді, коли мова йде про дітей. Саме тому, бібліотекарі завітали в притулок для неповнолітніх Львівської обласної державної адміністрації, де зараз тимчасово перебувають діти зі східних областей України аби  за допомогою книг та ігор розрадити їх і відволікти.
Нові зустрічі і нові знайомства - це завжди приємно, засмучує лише той факт, що зустрілись ми зі школярами з Луганської області за не дуже сприятливих для них умов, адже вони далеко від дому і батьків... Проте, книги - об"єднують і сподіваємось, що наша зустріч, а також книжки і журнали від видавництва "Свічадо" стануть для них розрадою і допоможуть скоротати час, поки вони проживають далеко від дому.
За декілька годин перебування у притулку ми познайомилися зі старшими школярами, а також з малюками. Провели вікторини, почитали книги та погралися.. Щоб було цікавіше і веселіше, на зустріч з дітлахами ми запросили героїв казок Олександра Зімби - Котика Мурчика та Песика Бровка, які залишили на пам"ять найменшим читачам значки, календарики, казки, а також почастували їх цукерками.
Діти залюбки 
 переглядали і читали книжки, які ми привезли з бібліотеки і спілкувалися голосами казкових героїв - зайчика, котика, песика, лисички...
Час нашої зустрічі невпинно минав, проте, ми сподіваємося, що ще колись почитаємо і пограємось разом. Можливо, за більш сприятливих умов, можливо, уже в бібліотеці. Адже ми дуже хочемо, щоб все налагодилось, і бажаємо, щоб усі вони повернулися додому, до батьків і продовжили читати у своїх рідних бібліотеках.
.

Немає коментарів:

Дописати коментар