середу, 4 червня 2014 р.

А в сутінках у бібліотеці з'являються...

Давненько по нашій бібліотеці не блукали привиди, маги, феї, духи і двійники літературних персонажів... 

Тобто, вони живуть тут завжди, але  перед читачами з'являються нечасто, тільки у надзвичайних випадках. І власне такий випадок стався вчора, під час відкриття програми літнього читання "Книжкові євромандри". Називалася ця зустріч-відкриття "Бібліотечні євросутінки". Понад 80 читачів, які не бояться темряви і готові рушити з нами у літню бібліотечну подорож країнами Європи, прийшли на це сутінкове дійство.
Батькам, які залишилися чекати своїх чад, теж знайшлося заняття. 
Отож, як усе відбувалося і чим це закінчилося, - у нашому відеозвіті.
Карта Європи і програма наших літніх "Книжкових євромандрів" зустрічає усіх відвідувачів при вході до читального залу. Поки що вона ось така - "безлюдна" і "безкнижна", але протягом літа наші мандрівники заповнять її прапорцями, назвами, рецензіями, малюнками і всілякими євроцікавинками.
"Таємна читацька кімната" (на неї невгамовні бібліотекарі перетворили гардероб, який влітку не функціонує) стала чи не найулюбленішим куточком усамітнення того "сутінкового" вечора.

Перш ніж поділитися на чотири команди, усі зібралися у читальному залі на урочисте відкриття програми, де дізналися: Літо прийшло! :)
А потім була цікава робота у групах: квести, вікторини, ігри, підготовка до презентації своєї команди... Завдання були найрізноманітніші: представити англійську народну гру "Риба-кит", 

скласти літературну мозаїку Європи,

намалювати карту Лондона з найцікавішими туристичними адресами


 й відтворити "живу картину" - фреску Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря".

 
Ну, а те, що лишилося "за кадром" - частування учасників, перегляд мультфільму та обмін враженнями від захоплюючого дійства - ми дозволимо собі не показувати. Але, повірте на слово - незадоволених не було! І діти, і їхні батьки в один голос заявили, що все було чудово, казково, таємничо, весело і незабутньо! Й обов'язково потрібно збиратися у сутінковій бібліотеці й надалі. Бідні наші бібліотечні феї, духи та привиди! Цього літа вам навряд чи вдасться виспатися!..

Немає коментарів:

Дописати коментар