четвер, 17 квітня 2014 р.

Від "Ліги непарних шкарпеток" до... "Ліги нечемних президентів"

Популярна львівська письменниця, мандрівниця і журналістка Галина Вдовиченко, яка об'їздила чи не всю Україну з презентацією своїх книг і просто в журналістських справах, нарешті завітала й до нашої бібліотеки. 
Молодші читачі - учні 2 та 3 класів ЗСШ №8, які прийшли на зустріч з улюбленою письменницею, 
уже давно прочитали її "Мишкових мишей" та "Лігу непарних шкарпеток", тому й закидали пані Галину запитаннями й пропозиціями щодо нових сюжетів для майбутніх книг. 
Нашу гостю вразила політична "підкованість" дітей: з усіх боків сипалися пропозиції написати про "зелених чоловічків", про Крим, про Януковича й Азірова, а один особливо вигадливий хлопчина навіть придумав уже назву для майбутньої книги - "Ліга нечемних президентів". Хоча діти прагнуть читати і про драконів, і про тварин - особливо про котів та собак. Галина Вдовиченко відкрила таємницю, що уже здала у Видавництво Старого Лева свою нову дитячу книгу і має намір обов'язково написати про свого собаку, який уже, на жаль, помер. 
Галаслива малеча після зустрічі фотографувалася з улюбленою письменницею, 

дехто підійшов за автографом, 
хтось дарував свої малюнки - ілюстрації до "...шкарпеток", 
а одна дівчинка по секрету зізналася, що хоче прочитати книгу Галини Вдовиченко про перше кохання, на що наша гостя відповіла: "Усі мої книги - про кохання, але подумаю над тим, щоб написати й про перші прояви цього почуття".
Бібліотекарі й читачі підготували два сюрпризи для нашої гості: сценка за уривком книги "Ліга непарних шкарпеток" у виконанні дівчаток - учениць 3-го класу ЗСШ №8 (режисер - ведуча зустрічі Катерина Сухоребська), 
та буктрейлер цієї книги (автор ідеї Юлія Дудко), який на конкурсі буктрейлерів, оголошеному Українською Бібліотечною Асоціацією, зайняв почесне ІІ місце.

Задоволеними лишилися всі - перш за все наші маленькі читачі й сама авторка їхніх улюблених книг. І, звісно, бібліотекарі, які організували цю зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар