пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Небесна Сотня на варті наших душ

Нашому поколінню випало переживати уже третю революцію від 1991 року. Доля країни не може не хвилювати людей мислячих, а особливо поетів, чия чутлива душа відгукується на усі події як особистого, так і суспільного життя. Тому саме на буремні місяці нашої історії і припадає сплеск творчості, з-під пера поетів виходять вірші-рефлексії, вірші-молитви, вірші-заклики, вірші-гімни...
19 березня, у день народження неперевершеної поетеси-громадянина Ліни Костенко і за два дні до Всеукраїнського дня поезії, ми вирішили вшанувати пам'ять Небесної Сотні поетичною годиною-реквіємом "Герої не вмирають!" Усі присутні мали імпровізовані бейджики: "Громадська рада Майдану" та "Не зрадьмо Небесної Сотні!"

У той день звучали вірші та пісні, написані під час нашої революції Гідності.
Свої вірші про Майдан, Героїв Небесної Сотні та революцію Гідності читали ведуча вечора Людмила Пуляєва, 
юні поетеси - учасниці літературної студії "Джерельце" Богдана Синякевич 
та Ксеня Кисиличин, 
а також поетеса Маріанна Задорожна.
Студентка ІІІ курсу факультету журналістики Франкового вишу Сніжана Палажченко презентувала свій відеопроект "Революційна поезія", 
а відома львівська співачка Ірина Доля не лише заспівала свою пісню "Останні барикади", але й розповіла про те, як важливо виховувати молоде покоління, а особливо дітей, на живих прикладах героїзму і самопожертви.
Починався вечір відеозаписом Гімну України, який виконував багатомільйонний Майдан, а завершився хвилиною мовчання за загиблими під час останніх подій в Україні. Небесна Сотня тепер завжди стоятиме на варті наших душ.

Немає коментарів:

Дописати коментар