четвер, 9 січня 2014 р.

До нас із віншуваннями завітали колядники-джерельчани

У ці святкові різдвяні дні молодь ходить вулицями й домівками із вертепами. Завітав один з таких вертепів і до нашої бібліотеки. 

Учасники нашої літературної студії "Джерельце" вирішили привітати бібліотекарів і читачів із Різдвом Христовим. Юні поети й прозаїки перетворилися на ангелів, Смерть, Ірода, царів, Чортика, Жида, Жидівку та запропонували свою - осучаснену - версію традиційного українського вертепу. 
Не оминули своєю увагою Майдан, кабмін, ціну на російський газ... Креативно, артистично й весело відбувалося невеличке дійство, яке не залишило байдужим нікого з присутніх. І, звісно, традиційна подяка за вертеп у вигляді цукерок і грошей сипалася у сумку Жида. Залишається подякувати активістам "Джерельця" Богдані Синякевич, Богдану Горону, Марії Піщик, Яремі Скірі, Ірині Ладиці, Миколі Рудику, Аліні Сімашко, Богдану Грицаку, Анастасії Леган за бажання зберігати й примножувати українські традиції, а також дарувати радість усім, хто матиме нагоду побачити цей незвичний вертеп, адже з бібліотеки джерельчани помрямували далі - до своїх знайомих, до інших бібліотек, а також на головну сцену львівського Майдану біля пам'ятника Тарасові Шевченку...

Немає коментарів:

Дописати коментар