вівторок, 28 січня 2014 р.

Святкування Східного Нового року по-китайськи

Минає місяць нового 2014 року, але... Чи знаєте ви, що ми все іще живемо у Році Змії? Насправді Рік Коня за Східним гороскопом настане лише... 31 січня. 


Ми вирішили не лише гідно зустріти цей рік, але й ознайомитися з традиціями його святкування у Китаї. Для цього запросили на зустріч з нашими читачами представника міжнародної громадської організації "Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ланьхва" Кая Го.
Ведуча заходу Валентина Шевченко ознайомила нас із далекою й величною країною Китай, 
коротко розповіла про походження цієї назви, про традиційну кухню китайців, про найвидатніші архітектурні споруди. Потім своїми знаннями про рідну країну поділився Кай Го. Відеопрезентація викликала жвавий інтерес у наших читачів - учнів 5 класу СЗШ №52, а відтак у них виникло й чимало запитань до нашого гостя. Також діти відповідали на запитання вікторини про Китай, його традиції та історію. Проте, напевно, найцікавішим епізодом зустрічі було ознайомлення з китайською грамотою. На фліп-чарті Кай Го писав знаки і слова,
 а діти старанно переписували їх у свої блокноти.
 Наших читачів цікавило все: як китайською буде "гроші", "бібліотека", "школа", які мови вивчають китайські школярі, скільки часу тривають уроки в китайських школах та багато іншого. Кай Го давав вичерпні й цікаві відповіді. 
Звісно, фото на згадку - добра традиція зустрічей у нашій бібліотеці.

1 коментар: