неділю, 29 вересня 2013 р.

За кулісами... бібліотеки

Якщо порівнювати бібліотеку з театром, а читачів - з глядачами, то актори в нашому бібліотечному театрі - це бібліотекарі відділів обслуговування, які зустрічають читачів, посміхаються, спілкуються, видають книги, вислуховують читацькі проблеми, радять, допомагають, проводять цікаві імпрези, і роблять ще багато іншого, цікавого і потрібного нашим відвідувачам. Але, як в кожному театрі, в бібліотеці є своє "закулісся". Це відділи комплектування та зберігання літератури, бібліографічний, методичний відділи, дирекція і адміністративно-господарська частина. І ось напередодні Всеукраїнського дня бібліотек ми вирішили взяти інтерв`ю у тих, кого не бачать читачі, але без кого неможлива нормальна  робота бібліотеки.

Володимир Євгенович, завгосп:
"Я з дитинства любив читати і відвідував бібліотеку, тому розумію, як це важливо, щоб бібліотеки були гарні і в них було затишно і все працювало. Наша бібліотека мені дуже подобається. В ній працюють гарні дівчата :), тут дуже демократично, і, хоч часом буває багато роботи, я знаю, що все це я роблю для читачів, більшість із яких діти, і тому відчуваю себе причетним до гарної справи."

Галина Михайлівна, головний бухгалтер:
"Робота бухгалтера в бюджетній установі непроста - це гори паперів, звітів і...зовсім небагато грошей. Але я свою роботу надзвичайно люблю. Насамперед, тому, що працюю в гарному, дружному, цікавому, інтелігентному колективі. Вітаю всіх з Днем бібліотек і, як бухгалтер, бажаю нам фінансової стабільності, своєчасних виплат, хорошої зарплати. І, звичайно, бібліотеці та її читачам - процвітання і успіхів!"

Катерина Миколаївна, прибиральниця:
"Мені прийшлося працювати в різних місцях і країнах, але бібліотеку я дуже полюбила. Тут гарні, ввічливі, привітні до кожного працівники, і, працюючи прибиральницею, я відчуваю себе повноправним членом колективу, нарівні з бібліотекарями, дирекцією. Тут відчуваєш, що разом робиться загальна справа. В мене є маленька онучка, я із задоволенням приводжу її до бібліотеки, оскільки бачу, як багато дає бібліотека для розвитку дитини. Вітаю всіх із нашим загальним святом!"

Оксана Йосипівна, прибиральниця:
"В дитинстві в мене була мрія - стати вчителем або бібліотекарем. Так сталося, що я обрала іншу професію, але все життя сама читала в бібліотеці і привчила до цього своїх дітей. Моя мрія збулася в дітях: обидві мої донечки стали вчителями. А мене доля привела на роботу  до бібліотеки і я щаслива, що працюю в гарному колективі. Вітаю всіх,- і бібліотекарів, і читачів з Днем бібліотек!"


До цих привітань приєднуємось всі ми - ті, хто живе за кулісами бібліотеки і ті, кого ви бачите за кафедрами обслуговування. Ми любимо свою бібліотеку, любимо вас, наші дорогі читачі, і зробимо все, щоб наша з вами бібліотека була завжди гарною, наповненою книгами, цікавими подіями, спілкуванням та ідеями. 
Зі святом вас!



2 коментарі: