пʼятницю, 22 березня 2013 р.

Бібліотека у театрі

20 березня у Першому українському театрі для дітей та юнацтва відбулося урочисте святкування Міжнародного дня театрів для дітей та юнацтва.
Громадська організація Львівський центр піклування про дітей, служба у справах дітей Львівської облдержадміністрації запросила на свято дітей та їх вихователів. Брали участь в святі й ми - бібліотекарі Львівської обласної бібліотеки для дітей.
Програма святкування виявилася для дітей дуже оригінальною та пізнавальною.
Зустрічали діток знайомі їм герої театральних вистав – Попелюшка, Піноккіо, лялька Реґґеді Енн, Енді, які і провели малечі дивовижну екскурсію.

Разом з дітьми ми побували на сцені театру, у гримерних кімнатах акторів, костюмерному, бутафорському та реквізиторському цехах і, навіть, зустріли Театрального Домовичка, який охороняє усі театральні декорації.
А вікторини “Ми в театрі”, “Казкові герої у світі мистецтва” та гру  “Так чи Ні” (про правила поведінки у театрі) провела бібліотекар Валентина Шевченко.

Діти мали можливість переглянути виставку малюнків учнів Львівської лінгвістичної гімназії, яка цими днями експонується у театрі.
Яскравим фіналом святкування був перегляд вистави “Зоряний хлопчик” за казкою Оскара Уайльда.

2 коментарі: