вівторок, 8 січня 2013 р.

А тим часом під ялинкою...

...накопичувались подарунки. З різних куточків України і не тільки. Сьогодні, коли після вихідного ми прийшли на роботу, то під ялинкою знайшли подарунок від друга нашої бібліотеки, кримського письменника Євгена Білоусова.




Книга присвячена Агатангелу Кримському - визначному українському вченому, письменнику, сходознавцю, людині цікавої долі та унікальних здібностей, людині, яка є гордістю вітчизняної науки. Це перша в українській дитячій літературі біографічна розповідь про нашого видатного співвітчизника. І коли гортаєш сторінки цієї книги, розумієш - Україні є ким пишатися, а маленьким українцям є з кого брати приклад.
Дякуємо, Євгене Васильовичу, за чудовий подарунок!


Але на цьому різдвяні книго-диво-подарунки не закінчились. Несподівано до бібліотеки завітала незнайома жінка і з московським акцентом сказала: "Я хочу подарить книгу вашей библиотеке". "Із задоволенням, - сказали ми, - ми подаруночки любимо:)!" Московська гостя виявилась нашою колегою, шкільним бібліотекарем Вірою Сергіївною Денісовою, яка самостійно переклала і видала (!) книгу Всеволода Нестайко "Невероятные приключения в лесной школе" (звичайно ж, з дозволу і схвалення самого Всеволода Зиновійовича).

І хоч виглядає книга досить скромно, ми подивились на її наклад - 300 прим., і зрозуміли, що буде вона бібліографічною рідкістю, а ми - її щасливими володарями. А ще ми дякуємо Вірі Сергіївні за те, що вона прагне познайомити маленьких росіян з книгами класика української дитячої літератури. 
Дякуємо, Віро Сергіївно!
Але свята тривають, і дива також...

2 коментарі:

  1. О! Які приємні подарунки! Дівчата, вітаю ваш творчий колектив з Новорічно-Різдвяними святами! Щастя і натхнення вам! Нехай вашу бібліотеку частіше відвідують знані гості!

    ВідповістиВидалити