четвер, 20 грудня 2012 р.

Герой роману - місто

Міста, як і люди - народжуються, живуть, умирають, мають свою історію, свою долю, своїх прихильників... Як і люди, можуть стати повноправними героями книжок, а не лише тлом, на якому розгортаються події.
Київ і Львів - саме такі міста, що заслуговують бути головними діючими особами видатних романів, впевнена Надія Лавринів, завідуюча відділом обслуговування нашої бібліотеки, автор "урбаністичної" книжкової виставки  "Герой роману - місто".
Вісім авторів, вісім історій, вісім життів Києва і Львова. Франко і Винниченко, Загребельний та Іваничук, Підмогильний і Краєвський, Думанська і Курков. Давнина і сучасність, містика і детектив, лірика і драма і все це - у прекрасних містах - перлинах України.


Оскільки за вікном - зима, то художник бібліотеки Христина Рейнарович надала виставці зимового забарвлення. Але це не зробило її холодною, а навпаки, надало їй світла і піднесеності, і, дивлячись на виставку, розумієш, що зроблена вона з любов`ю. До своєї справи, до читачів бібліотеки і, звичайно ж, до головних героїв цього зимового роману.
 

4 коментарі:

  1. Яка у вас шикарна виставка!!! Вона - казкова! Вона - втілення вишуканості! Вона - як панночка молоденька, гарненька)

    ВідповістиВидалити
  2. Я закохана у місто Львів. Була у Львові лише один раз, і маю надію що не останній. А виставка супер!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Надзвичайна виставка! Молодці! Дивовижно!

    ВідповістиВидалити