середу, 26 грудня 2012 р.

Львів - Херсон: новорічно-різдвяні скайп-посиденьки

25 грудня, на саме Різдво по Західному християнському обряду, на запрошення херсонських колег ми увійшли в... програму Skype, де відбулися різдвяні "скайп-посиденьки" читачів Херсонської та Львівської обласних бібліотек для дітей. Але це були не просто читачі. Це були юні поети нашої літературної студії "Джерельце" та студії  «Контур» Херсонської обласної бібліотеки для дітей.



Перше знайомство одразу переросло в цікаве і жваве спілкування. Херсонців цікавило, як святкують Різдво у Львові, які книги читають юні львів`яни, про що пишуть у своїх віршах. Організатор зустрічі - херсонський бібліотекар Оксана Стремоусова, запропонувала присутніх випробувати свої поетичні таланти в поетичній грі-буріме.
Джерельчани склали ось такий вірш на задані херсонцями рими:

Не кажи мені «не треба».
Сонце – спільне, зорі, небо...
Ти у сяйві, я – примара,
Ти, мов сонце, я – мов хмара.
Ти вбив мене, та не дарма:
У серці в мене вже зима.
Життя і смерть, мов дикий простір.
Ми не зустрінемось – так просто…
(Учасники літературної студії «Джерельце» (м. Львів): Богдана Синякевич, Оксана Копитко, Надія Лехнюк, Дарія Піскозуб, Богдан Горон).
 На завершення цікавого й пізнавального спілкування львівяни заколядували «Нова радість стала», а херсонські друзі – «Добрий вечір тобі, пане господарю!»
Побажавши один одному усіх благ у Новому році, веселих свят і смачної куті, домовилися час від часу навідуватися в гості один до одного за допомогою скайпу… А може і не тільки скайпу :)

2 коментарі:

  1. На вигадки все у вас гаразд! Уявляю, яу цікаво і весело було) Пустите і нас до своєї компанії? Можливо після Нового року зустрінемося у скайпіку?

    ВідповістиВидалити
  2. Пані Тетяно, вибачте, одразу не побачила Ваш коментар:). Чекаємо із нетерпінням, обов`язково зустрінемося. З Новим роком!

    ВідповістиВидалити