понеділок, 22 жовтня 2012 р.

"Мій єдиний... Сповідь Антоніни Куліш"

Літературно-драматичним етюдом під такою назвою відбулося закриття Свята української книжки у нашій бібліотеці. Нашими гостями цього дня, 22 жовтня, були девятикласники ЗСШ № 8.
Заввідділом масової роботи і керівник літературного театру «Маска» Юлія Соколова з актрисою цього театру, студенткою ІІІ курсу Львівського училища культури та мистецтв Юлією Сторожук підготували цікавий і пізнавальний спектакль про життя видатного українського драматурга Миколи Куліша, 120-річчя від дня народження якого відзначатимемо у грудні.
Про те, де й коли народився Микола Гурович, з ким дружив, чим жив, про що писав ми дізнаємося зі спогадів його дружини Антоніни Куліш, роль якої у молодості зіграла Юлія Сторожук,

а у зрілі роки – Юлія Соколова.


За годину перед очима глядачів пройшло усе життя видатного драматурга – кохання, захоплення, співпраця з Лесем Курбасом, дружба з Миколою Хвильовим, арешт, Соловки, розстріл… Щиро, як на сповіді, Антоніна Куліш розповіла про велике кохання і велику трагедію талановитої людини у тоталітарній країні, якою був Радянський Союз.




2 коментарі: