вівторок, 21 серпня 2012 р.

Феодосія вітає...

Десант нашої бібліотеки прибув у м. Феодосію. Зараз там проходить 12-й Всеукраїнський фестиваль української книги. І вже не перший рік працівники бібліотеки беруть в ньому активну участь.
 Ось декілька сторінок з фестивального щоденника.
Урочисто відкрили фестиваль: незмінний організатор, голова журі, дитячий письменник Євген Білоусов, відповідальний секретар Національної спілки письменників України Володимир Барна та заступник міського голови м. Феодосії Василь Ганиш, який зачитав привітання від міністра культури Автономної республикі Крим Олени Плакиди.
Наймолодший учасник фестивалю Дмитро Литвинюк з Кіровограду продекламував свій вірш "Рідна матінко моя", присвячений Україні.
Ми зустрілись і подружились з Валерією Григорівною Комаровою, головою міського об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта", людиною, яка душею переживає за існування української мови та книги в Феодосії. Вона активно допомагає бібліотекам, зібрала цінну колекцію українських книг у бібліотеці будівельного училища.
Ми приїхали не тільки людей послухати, але й себе показати. Свою нову книгу "Ми ще зустрінемось у часі" представила на фестивалі поетеса, працівник нашої бібліотеки Людмила Пуляєва,

а потім Людмила розповіла присутнім, як весело і незвичайно проходять літні канікули у наших читачів. Адже вони беруть участь у літній програмі читання "Нестандартні канікули".
 Іванна Кекляк, провідний бібліотекар, підготувала презентацію "Львівський літературний Олімп: книжкові премії "Великий їжак", "Книжкове Левеня".
Оскільки наша бібліотека є колективним членом Української бібліотечної асоціації, ми ніколи не забуваєм розповісти колегам про її діяльність.
До уваги бібліотечних працівників була представлена презентація "Роль Української бібліотечної асоціації у підвищенні професійного статусу  бібліотечної професії"з циклу каскадних семінарів УБА "Розбудова потужних бібліотечних асоціацій".
Її представила Надія Кіндрись, заступник директора бібліотеки.
На завершення виступів Олена Степанова, заступник директора по роботі з дітьми Феодосійської центральної дитячої бібліотеки, подарувала нам книги про Феодосію та відомих феодосійців,
а ми, в свою чергу, передали підбірку українських книг для дітей Феодосії.
Крім цікавих знайомств, заходів, розмов про новинки української літератури, під час фестивалю ми мали можливість відвідати музей Олександра Гріна, Національну картинну галерею ім. І. Айвазовського, музей сестер Цвєтаєвих, музей Костянтина Паустовського та Літературно-художній музей в м. Старий Крим та взяти участь в акції "Українська книга завжди на висоті" на горі Узун-Сирт.
Наше відрядження продовжується... Стежте за нами!

1 коментар: