середу, 11 квітня 2012 р.

Сябри - означає друзі: з білоруського щоденника

Як і обіцяли, розповідаємо про Білорусь. Семінар, на якому ми побували, був надзвичайно цікавим.

Нас зустрічали, як почесних гостей. В холі Могильовського бібліотечного коледжу, де відбувалися пленарні засідання, ми побачили український прапор, поставлений на честь нашої участі, і відчули себе українськими чемпіонами. Це було приємно і зворушливо.

 А сам коледж вразив нас чудовим обладнаним приміщенням, просто шикарною бібліотекою, бездоганною організацією заходу. Одразу видно - працюють професіонали!

Нам пощастило познайомитися, поспілкуватися і послухати виступи провідних російських фахівців в галузі психології читання і бібліотерапії : Оксани Кабачек, Юлії Дрешер та Ірини Казаринової (на фото нижче зліва направо). Метри, яких ми знали лише по підручникам і статтям, в житті виявились надзвичайно простими і привітними людьми і охоче ділились своїм досвідом.
Наш бібліотерапевтичний проект "Ковчег" зацікавив всіх присутніх і після презентації білоруські і російські колеги задали нам багато запитань. Ми роздали всі візитки, буклети і всіх запросили до Львова.
,
Оплески викликала наша бібліотерапевтична казка про рудого кота, яка прозвучала українською мовою.
Білоруським бібліотекарям також було що показати. Клас-майстерня "Чарівний ліхтарик" та майстерня книготерапії "Територія друзів" в могильовських бібліотеках, робота з дітьми з обмеженими можливостями в бібліотеках Бреста, бібліотерапевтична робота дитячих бібліотек Мінська, - ось далеко не повний перелік адрес цікавого білоруського досвіду з робочого блокнота.
Родзинкою семінару був майстер - клас від районної бібліотеки міста Шклова. Шкловські біліотекарі продемонстрували нам сеанс... чайної терапії.


Подібні сеанси вони проводять для своїх читачів - відвідувачів народного аматорського об`єднання "Флоріада". Нас почастували чудодійним напоєм з білоруських трав, зібраних руками бібліотекарів. Ну як тут не полюбити бібліотеку, книгу і чай:)?
Семінар нам сподобався, а найбільше нам сподобались білоруські колеги - добрі, спокійні, привітні і чуйні, справжні сябри.
А ще в Білорусі чудові бібліотеки, але про це - в наступному пості.

1 коментар: